Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση των Οικολόγων για προστασία των αποδημητικών τρυγονιών

λαθροθηρία
14 Απριλίου 2016 / 15:28

ΑΘΗΝΑ. Πέρσι τέτοιες μέρες παρακολουθούσαμε κατάπληκτοι τις πρωτοφανείς σκηνές που διεξάγονταν στο λιμάνι της Ζακύνθου ανάμεσα σε λαθροθήρες και τις υπηρεσίες θηροφύλαξης, όταν η Πολιτεία προσπάθησε - μάλλον για πρώτη φορά στα σοβαρά - να εφαρμόσει τον νόμο.

Εξίσου κατάπληκτοι είδαμε ορισμένους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες των Ιονίων Νήσων να πασχίζουν να υπερασπιστούν τους λαθροθήρες και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Κάθε χρόνο στα Ιόνια νησιά λαμβάνει χώρα η μαζική σφαγή του τρυγονιού στην πορεία του από την Αφρική στον ευρωπαϊκό βορρά για να φωλιάσει και να αναπαραχθεί. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, η καταδίωξη των άγριων ζώων την εποχή της αναπαραγωγής απαγορεύεται γιατί αλλιώς και κατά τον κοινό νου μοιραία θα εξαφανιστούν. Το άλλοτε κοινό Τρυγόνι έχει σήμερα υποστεί μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού του κατά 70%!
Επειδή δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες σκηνές, επειδή τα πουλιά είναι δημόσιο αγαθό και οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας τα θέλουν στον ουρανό και όχι στους καταψύκτες ορισμένων, επειδή διεκδικούμε και για τα εγγόνια μας το δικαίωμα της απόλαυσης της φύσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας να κάνουν και φέτος αποτελεσματικότερα το καθήκον τους. Απευθύνουμε έκκληση στους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς άρχοντες του Ιονίου να υπερασπιστούν το έργο των υπηρεσιών και το δημόσιο αγαθό.