Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποστολή αγάπης στα παιδιά του «Χατζηκυριάκειου» απο του Παξούς

αποστολή αγάπης
30 Ιανουαρίου 2018 / 14:57

ΠΑΞΟΙ. Με πρωτοβουλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των Παξών έφυγε από τον νησί τα Χριστούγεννα, μια αποστολή αγάπης με ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, προς τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα Πειραιά.

Το διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος ευχαρίστησε θερμά τους αποστολείς εκδίδοντας Δελτίο Τύπου για αυτό το σκοπό, για την έμπρακτη συμπαράσταση που έδειξαν προς τα παιδιά του ιδρύματος αλλά και στο ίδιο το ίδρυμα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης της Χώρας καθώς και υψηλής φορολογίας που του επεβλήθη.

Το ίδρυμα «Χατζηκυριάκειο»
Στα 122 χρόνια λειτουργίας του, έχει σώσει τις ζωές εκατοντάδων κοριτσιών που είτε δεν έχουν οικογένεια είτε, αν έχουν, αντιμετωπίζουν σύνθετα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά, ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικότερα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του, Μαριγώ, με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών, και φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών, προσφέροντας στέγη, τροφή, φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δυνατότητες, αλλά και όλα τα εφόδια που χρειάζονται, χωρίς διακρίσεις, για την πρόοδό τους ως ενηλίκων.