Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Φ. Βάκη με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
12 Απριλίου 2016 / 12:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας συναντήθηκε τη Δευτέρα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Σωματείου.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκαν καταρχάς στη μεγάλη συμβολή του Τουρισμού στην οικονομία τόσο της Κέρκυρας όσο και συνολικά της χώρας και ενημέρωσαν τη Βουλευτή ότι σήμερα λειτουργούν στο νομό 440 ξενοδοχειακές μονάδες με 91.000 κλίνες.
 
Παράλληλα, συζήτησαν με την κ. Βάκη ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η φορολόγηση των ξενοδοχειακών μονάδων, με αφορμή και την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.
 
Η βουλευτής Κέρκυρας χαρακτήρισε τον Τουρισμό «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που θα πρέπει να ενισχυθεί με παράλληλη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος. Μεταξύ άλλων, μετέφερε στην Ένωση Ξενοδόχων τον προβληματισμό της για τη «μαύρη» εργασία στον κλάδο του Τουρισμού. Μάλιστα, πρόσφατα συνυπέγραψε σχετική Ερώτηση στη Βουλή.
 
Σε ό,τι αφορά στην τουριστική εκπαίδευση, η κ. Βάκη πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων σχετικά με την προσπάθεια ίδρυσης Δημοσίου ΙΕΚ στη νότια Κέρκυρα, επισημαίνοντας ότι στις πρώτες ειδικότητες προτίμησης των ενδιαφερόμενων νέων είναι οι σπουδές με τουριστικό αντικείμενο.  Η Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων εξέφρασε τη θετική της γνώμη σχετικά με την εν λόγω πρωτοβουλία ενώ τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα εκπαίδευσης τουριστικών και ξενοδοχειακών στελεχών.