Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΕΒΕΚ: «Ακόμα μία αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος»

ΟΕΒΕΚ
11 Απριλίου 2016 / 16:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση σχετικά τις επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις στις ΜΜΕ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εξέδωσε το Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας.

«Η εξαγγελία των νέων μέτρων της κυβέρνησης που βλέπουν  το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο της συμφωνίας για την  αξιολόγηση,  με επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στις ΜΜΕ,  μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους για το λόγω του ότι προκαλούν μεγαλύτερη ασφυξία στο ήδη δύσκολο περιβάλλον και μαζί με τα εξαγγελθέντα ασφαλιστικά μέτρα  δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την βιωσιμότητά τους.
 Έξαλλου αποτελούν μια αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος,  να επιβάλετε για άλλη μία φορά πιστεύοντας ότι με επιπλέον φόρους μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.
 Οι μικρομεσαίες  επιχειρήσεις στεκόμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αποφάσεις πιστεύοντας ότι τα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν στην αγορά θα πρέπει ενισχύουν προοπτικές βιωσιμότητας και να είναι αναπτυξιακά,  ουτοσώστε να μπορούν να δώσουν πνοή στους μικρούς επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων μας.

Έχουμε δει στο παρελθόν ότι οι επιπλέον φόροι το μόνο που απέφεραν είναι την διόγκωση του προβλήματος της φοροδιαφυγής και του αθέμιτου ανταγωνισμού, η  επιπλέον επιβάρυνση με φόρους άμεσους/έμμεσους και διάφορα τέλη δυσχεραίνει τη θέση των ήδη προβληματικών επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν λειτουργικά τους κόστη και τέλος, την ώθηση ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων να βρουν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες μεταφέροντας εκεί την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ή να κλείσουν οριστικά.

Τα μέτρα αυτά το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να φτωχοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους έλληνες μικρούς επαγγελματίες - βιοτέχνες & εμπόρους,  που ακόμα και σήμερα είναι ραχοκοκαλιά αλλά και η τελευταία ελπίδα της ελληνικής οικονομίας».