Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Προσχηματική η πρόσκληση για συζήτηση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Αναπτυξιακό Συνέδριο
04 Δεκεμβρίου 2017 / 11:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή είναι η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσον αφορά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξάγεται στο νησί. Γι’ αυτό και μαζί θα διαμαρτυρηθούν έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το Αναπτυξιακό Συνέδριο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε συνέντευξη που έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ελένη Μαλαχά, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Μαρία Αγάθου και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Νίκος Περδικομάτης, εξέφρασαν την κοινή τους θέση απέναντι στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, η οποία είναι ότι γίνεται για προσχηματικούς λόγους, καθώς τα προβλήματα σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, έχουν εκτεθεί πολλές φορές, είναι γνωστά και αυτό που μένει είναι υλοποίηση πράξεων.
 
Η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Ελένη Μαλαχά, τόνισε ότι οι θεσμοί έχουν ήδη λάβει τις αποφάσεις τους και είναι ανόητο να γίνονται συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Όπως είπε, ήδη πέρασε το καλοκαίρι και όλοι βιώνουν δύσκολες συνθήκες (και οι εργαζόμενοι στον χώρο της εκπαίδευσης). Τόνισε ότι ο διάλογος που επιδίωκαν θα ήταν προσχηματικός και κάλεσε τους πολίτες να βρεθούν έξω από το Park Hotel των Γουβιών την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία, υπογραμμίζοντας πως «Η θέση μας είναι στο δρόμο κι όχι στα τραπέζια».
 
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Μαρίνα Ράπτη, ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της ανάπτυξης που πουλάει το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, τον Ερημίτη, είναι προφανές ότι το συνέδριο για την ανάπτυξη είναι οξύμωρο σχήμα». Τόνισε ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο μετά από ένα πολύ καλό καλοκαίρι όσον αφορά στις αφίξεις, όμως η εικόνα αλλάζει όταν αναφερόμαστε στη μείωση μισθών, στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και σε όλα τα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία. «Το πλαίσιο μέσα στην εκπαίδευση είναι ασφυχτικό», υπογράμμισε η κ. Ράπτη. Ενώ χαρακτήρισε το Αναπτυξιακό Συνέδριο ως έναν διάλογο που ζητά χειροκροτητές και όχι αντιπαράθεση ή γνωστοποίηση των προβλημάτων, καθώς όπως πρόσθεσε πρόκειται απλά για ένα επικοινωνιακό κόλπο.
 
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής, Μαρία Αγάθου, είπε ότι ως Σύλλογος έλαβαν πρόσκληση και αρχικά το είδαν ως κάτι ευγενικό. Όπως πρόσθεσε, όμως, «είναι πλέον αργά να είμαστε ευγενικοί, αφού τόσα χρόνια μας φέρονται σαν να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς». Όσον αφορά στα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, η κ. Αγάθου ανέφερε ότι είναι ήδη γνωστά και εφόσον καμία ενέργεια δεν έχει γίνει, η πρόσκληση είναι προσχηματική.
 
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, Νίκος Περδικομάτης, ανέφερε ότι οι γονείς θα ήθελαν να έρθει ο πρωθυπουργός στην Κέρκυρα και να μπορούν να τον συγχαρούν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και για τα έργα στις σχολικές μονάδες. Δεν μπορούν όμως, όπως είπε, γι’ αυτό και κάλεσε όσους περισσότερους μπορούν να βρεθούν την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο Park στα Γουβιά. «Δεν θα λάβουμε μέρος σε αυτό το πανηγύρι», τόνισε κλείνοντας.