Σάββατο 02.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Park

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
10 Απριλίου 2016 / 15:44

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο Park στα Γουβιά.

Στην ανακοίνωσή του,  ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει την «προκλητική αντεργατική συμπεριφορά της νέας εργοδοσίας του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ.
Όπως τις γιορτές την Πρωτοχρονιά  έτσι και  τώρα παρ ότι έχουν ξεχειλίσει  με πελατεία το ξενοδοχείο  δεν έχουν προσλάβει το 90% των εργαζομένων ενώ οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που  έχουν προσληφθεί , μαζί με τους λίγους νεοπροσλαμβανόμενους , αμείβονται με ωρομίσθιο κατά παράβαση της σύμβασης και των κεκτημένων όρων εργασίας των εργαζομένων .
Οι συνθήκες εργασίας των λίγων εργαζόμενων που εργάζονται είναι ανυπόφορες.
Την ίδια ώρα οφείλονται από πέρσι αποδοχές Οκτωβρίου, Άδειας  και Επιδόματος Αδείας σε  όλους τους εργαζόμενους του ΠΑΡΚ.
Η  πρόκληση αυτή δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη, έτσι μετά την διαμαρτυρία των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε έξω από το ξενοδοχείο στις 2 Γενάρη, νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους το Σάββατο 9 Απρίλη. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η επιχείρηση θα σεβαστεί  τα δικαιώματα των εργαζομένων».


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας με ανακοίνωσή του καταδικάζει για μία ακόμη φορά την αυθαιρεσία της ξενοδοχειακής επιχείρησης IONIAN GROUP PARK, η οποία συνεχίζει να παραβαίνει τον Ν. 1346/83, αρ. 8, παρ.2Β που αφορά το υποχρεωτικό ποσοστό προσλήψεων εργαζομένων βάσει της πληρότητας της εκάστοτε μονάδας. «Οι προσλήψεις των παλαιών εργαζομένων καθώς και όσων συνδικαλίζονται καθυστερούν σκοπίμως ενώ παράλληλα προωθούνται με πιεστικό τρόπο οι υπογραφές ατομικών συμβάσεων, κατά παράβαση και της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ζητάμε, λοιπόν, το αυτονόητο σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, δηλαδή την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους συναδέλφους με τελικό στόχο την επίτευξη της επαναπρόσληψής τους, έστω κι αν η διαρκής παρουσία μας στενοχωρεί κάποιους εργοδότες και “εργοδότες”...»