Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκμάθησης Ρώσικης Γλώσσας

Σεμινάριο εκμάθησης Ρώσικης Γλώσσας
10 Απριλίου 2016 / 12:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο οι τελικές (προφορικές και γραπτές) εξετάσεις του σεμιναρίου Ρωσικής Γλώσσας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στο Γ' Γενικό Λύκειο Κέρκυρας με τη συνεργασία του Δήμου Κέρκυρας και κράτησαν τρεις μήνες. Την χορηγία του όλου εγχειρήματος ανέλαβε ο Πρόεδρος της εταιρείας Mouzenidis Travel, κ. Μπόρις Μουζενίδης, ενώ το πρόγραμμα διδασκαλίας είχε αναλάβει το ινστιτούτο ρώσικης γλώσσας στη Θεσσαλονίκη Russian Word – Русское Слово ( www.russianword.gr ) με υπεύθυνες, την Διευθύντρια του ινστιτούτου κ. Χαλκονίδου Τατιάνα και την κ. Αικατερίνη Ζουράβλεβα-Πάππου. Υπεύθυνες καθηγήτριες διδασκαλίας της ρώσικης γλώσσας στην Κέρκυρα είναι η κ. Γρίβα Ναταλία, απόφοιτος του Ρώσικου Πανεπιστημίου Τασκένδης με μεταπτυχιακές σπουδές και η κ. Κουσουνή Μάγδα, απόφοιτος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την Πέμπτη της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την απονομή βεβαιώσεων σε συνεργασία με τους σπουδαστές, όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Ρωσίας, θα τραγουδήσουν και θα ανεβάσουν σύντομα σκετς στη ρώσικη γλώσσα.