Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμβιβασμό πρότεινε ο μηνυτής στην υπόθεση του διωκόμενου φοιτητή

Δικαστήρια
20 Nov 2017 / 13:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ακροατήριο οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης του διωκόμενου μαθητή (πλέον φοιτητή),

της μητέρας και του πατέρα του, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης από τον καθηγητή).

Ωστόσο συζητήθηκε μόνο η περίπτωση της μητέρας. Τελικώς, ο καθηγητής απέσυρε τη μήνυση. Οι άλλες δυο υποθέσεις, πήραν αναβολή για τις 5 Μαρτίου.
Σημειώνουμε ότι οι κατηγορούμενοι τυγχάνουν της στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο εξέδωσε σχετικό ψήφισμα και της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του καταγγέλοντα, ο διωκόμενος μαθητής Λυκείου, τον είχε αποκαλέσει «φασίστα». Ο καθηγητής αντέδρασε, μηνύοντας τον μαθητή και τους γονείς του, υποστηρίζοντας ότι τον συκοφάντησε, τον δυσφήμισε και έθιξε την προσωπικότητά του. Ειδικότερα η κατηγορία για τους γονείς είναι συκοφαντική δυσφήμιση και για το φοιτητή, συκοφαντική δυσφήμιση κατ' εξακολούθηση.
Για τις άλλες δύο περιπτώσεις, δηλ. του πατέρα και του φοιτητή, ο μηνυτής, πρότεινε συμβιβασμό. Η απάντηση από την οικογένεια, όπως μας είπε ο φοιτητής, θα δοθεί στις 5 Μαρτίου.