Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

26 Νοεμβρίου οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο- Όλοι οι υποψήφιοι

δικηγορικός σύλλογος
01 Nov 2017 / 17:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρεις (3) είναι οι δικηγόροι που θα διεκδικήσουν την προεδρία στον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Νοεμβρίου. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, έληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου.

Οι δικηγόροι που έθεσαν υποψηφιότητα είναι: ο Ηλίας Πλασκασοβίτης, ο Γεώργιος Καλούδης και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης. 
Σύμφωνα με τον ταμία του Συλλόγου, Σπύρο Γκόγκο, έχει ενδιαφέρον το ότι οι υποψήφιοι είναι τρεις στο σύνολό τους, κάτι που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια (συνήθως οι υποψήφιοι είναι ένας ή δύο).
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι, είναι δεκαέξι (16). Πρόκειται για τους εξής: Σπύρος Γκόγκος, Ιωακείμ Γεωργούδης, Χρυσάνθη Βαρότση, Μαρία Σμπήτα, Σπυρίδων Βαρθολομαίος, Κίμωνας Ίσερης, Ναταλία Ορφανουδάκη, Σπυρίδων-Μάριος Παγκράτης, Αλέξανδρος Παπαδάτος, Χρύσανθος Σώμας, Σπυρίδων Μαυρόπουλος, Ανδρομάχη Δαγκλή, Κασσιανή Σκολαρίκη, Ελένη Καραπάνου, Ναταλία Βαρδουνιώτη, Σπυρίδων Δραγομάνοβιτς. 
Όπως τόνισε ο ταμίας του Συλλόγου κ. Γκόγκος, το Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, θα έχει τα λιγότερα μέλη σε σχέση με τα Συμβούλια των περασμένων ετών. Θα αποτελείται από τον πρόεδρο και οκτώ (8) συμβούλους, δηλαδή έναν γενικό γραμματέα, έναν ταμία και έξι μέλη. 
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Γκόγκος, δεν προβλέπονται ενστάσεις για τις υποψηφιότητες (είναι όλες νόμιμες). 
Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα Δ.Σ., είναι η μείωση του αριθμού των δικηγόρων που ασκούν το επάγγελμα στην Κέρκυρα λόγω θανάτων (κυρίως από την επάρατο νόσο). 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι κερκυραίοι απόφοιτοι σχολών Νομικής είναι λιγότεροι σε σύγκριση με τα περασμένα έτη. 
Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και ο μεγάλος αριθμός δικηγόρων που αποφάσισαν να βγουν σε σύνταξη, επωφελούμενοι της σχετικής νομοθεσίας. (Οι δικηγόροι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι κυρίως γυναικείου φύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας).