Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

30-31 Οκτωβρίου η απεργία εργαζομένων στον ΟΤΕ

ΟΤΕ
31 Οκτωβρίου 2017 / 07:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεύτερη και τελευταία ημέρα της απεργίας των εργαζομένων ΟΤΕ σήμερα. Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι στρέφονται για πρώτη φορά κατά της εργοδοσίας της Deutsche Telekom.

Στην ανακοίνωσή τους, κατακεραυνώνουν τη γερμανική κρατική εταιρεία για τις αποφάσεις της για μείωση των σταθερών θέσεων εργασίας και την αντικατάστασή τους με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, για ξεπούλημα θυγατρικών στα Βαλκάνια, για σύμπραξη με τις άλλες εταιρείες στην τιμολογιακή πολιτική και σειρά αντεργατικών μέτρων με βαρύτατες καταγγελίες. Τη Δευτέρα το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

Στην ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζόμενων ΟΤΕ (ΑΣΕ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, «δίνοντας ηχηρό μήνυμα στην προκλητική στάση της Διοίκησης». Όπως τονίζουν, διεκδικούν κατώτερο βασικό μισθό 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, κανέναν μισθό διευθυντικού στελέχους να μην ξεπερνά τα 5.000 ευρώ, καθώς και νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ.
 
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση της εταιρείες για αντεργατικές πρακτικές, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμεους παρά την εντυπωσιακή ημερήσια κερδοφορία της, πως χιλιάδες τεχνικοί είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ως υπάλληλοι γραφείου, καθώς και πως η εταιρεία πραγματοποιεί σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων κατά 200%.
 
Ακόμη, στην ανακοίνωσή τους είναι λάβροι για τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας και τα υψηλά τους μισθολόγια, κάνοντας λόγο ακόμα και για τις ετήσεις αποδοχές του προέδρου και διευθύνωντα συμβούλου του ΟΤΕ, τοποθετόντας τες σχεδόν στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ρίχνουν τα βέλη τους και στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).