Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Zάκυνθος: Mε θετικό πρόσημο έκλεισε η τουριστική σεζόν

τουρισμός Ζάκυνθος
27 Οκτωβρίου 2017 / 08:07

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Θετική καταγράφηκε η κίνηση, με την πάροδο του καλοκαιριού, σε ό,τι αφορά τα ενοικιαζόμενα καταλύματα σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι κρατήσεις πήγαν πολύ καλά και όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Ανδρέας Κοτσώνης: ‘’Ήταν μια καλή τουριστική σεζόν, με πολύ κόσμο. Τα καταλύματα είχαν μι πληρότητα γύρω στο 98%. Δεν υπήρχαν πολλά καταλύματα, ενώ είχαν πολύ ζήτηση από τον κόσμο. Τα καταλύματα αυτά βέβαια δόθηκα περισσότερο σε Ευρωπαίους τουρίστες, μιας και ο Έλληνας τουρίστας δυσκολεύεται να κάνει τις διακοπές του και κάθε χρόνος που περνάει, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, λόγω οικονομικής κατάστασης. Η χρονιά ήταν μια καλή χρονιά, δεν χρειάζεται να θριαμβολογούμε’’.
Ο ίδιος αναφέρει πως το νησί μας, επιχειρηματικά τουλάχιστον δεν έχει λάβει τα απαραίτητα, διότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, δεν είναι και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση. Ακόμα, αν και ο κόσμος ήταν αρκετός και υπήρξε αύξηση στην επισκεψιμότητα των ατόμων, τα οικονομικά επίπεδα άγγιξαν τα ίδια ποσά με την περσινή σεζόν.
Αν και όπως υπολογίζεται το 2018 θα είναι μια πολύ καλή σεζόν, με 10% αύξηση και τα ξενοδοχεία επίσης να επεκτείνονται με 10 καινούρια κτήρια, τα ενοικιαζόμενα καταλύματα που φτιάχνονται είναι σχεδόν μηδαμινά.
 
Τα all inclusive
είναι το πρόβλημα…
Σύμφωνα με τον κ. Κοτσώνη, όσο φτιάχνονται all inclusive ξενοδοχεία, τόσο θα αποτρέπεται και η ποιότητα του τουρισμού μας. Ακόμα κάνει μια διάκριση μεταξύ ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και ξενοδοχείων και αναφέρει: “Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο τουρίστας μπορεί να κάνει τις διακοπές του πιο ελεύθερα, δεν έχει το πρόβλημα του ωραρίου, τι ώρα θα φάει και τα λοιπά. Στα ξενοδοχεία, all inclusive είναι σα να πάει κάποιος να δουλέψει κάπου. Πρέπει να είναι όλη την ώρα με το ρολόι. Ενώ αν κάνει διακοπές σε ενοικιαζόμενα το μόνο που θα τον νοιάζει είναι ν κοιμηθεί και να πάει βόλτα. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, μπορεί να μην έχουν την πολυτέλεια κι τις ανέσεις που έχει ένα ξενοδοχείο, αλλά δεν θα πιεστεί για το τι ώρα θα ξυπνήσει, τι ώρα θα κοιμηθεί και τι ώρα θα φάει”.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων θεωρεί πως η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ουσιαστικά είναι αυτή που “σπρώχνει” τους επισκέπτες στα all inclusive, διότι διαθέτουν φθηνότερα πακέτα προσφορών. Τέλος διευκρινίζει “Δεν έχουμε κάτι με τα ξενοδοχεία. Εμείς όλοι που ασχολούμαστε με τα τουριστικά επαγγέλματα, επιθυμούμε όλοι να δουλεύουν, διότι ζούμε σε μια εποχή που δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε φόρους”.

Πηγή: http://imerazante.gr
Μεταβείτε στη δημοσίευση πιέζοντας εδώ.