Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βιαιοπραγίες καταγγέλλει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης - Τι απαντά η ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
24 Οκτωβρίου 2017 / 11:20
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης τη συμπεριφορά εκπροσώπων της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων,

κατά την κινητοποίηση της Δευτέρας 23/10 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
 
Όπως καταγγέλλει, μέλη των συλλόγων, άσκησαν λεκτική και σωματική βία σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και σε διοικητικούς υπαλλήλους. 
 
Ο κ. Γκούσης, ο οποίος απουσίαζε από το γραφείο του, ανέφερε ότι, όπως του μετέφεραν συνάδελφοί του, μέλη της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων έσπρωχναν, φώναζαν και χτύπαγαν τα χέρια τους στα γραφεία, με αποτέλεσμα να φέρουν σε απόγνωση τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης. 

Απάντηση της ΕΛΜΕ

Όπως δήλωσε στο enimerosi.com η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη «η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων και μαθητές ζήτησαν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κ. Γκούση, αντ΄αυτού συναντήθηκαν με την κ. Παχή. Εφόσον δεν πήραν απαντήσεις, πάρθηκε η απόφαση για συμβολική κατάληψη των Γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, το οποίο και έγινε αφού ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να φύγουν. Ο κ. Γκούσης καταγγέλλει ό,τι του μεταφέρθηκε.»
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.