Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμβολική κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από ΕΛΜΕ- Ένωση Γονέων (video)

ΕΛΜΕ
23 Οκτωβρίου 2017 / 14:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων.

Σκοπός τους, να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τις καταργήσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ, αλλά και για άλλα προβλήματα όπως ελλείψεις καθηγητών και κενές διδακτικές ώρες.
 
Εκτός από το να διαμαρτυρηθούν, ήθελαν να έχουν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση. Όπως κατήγγειλαν όμως στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσαν, ο κ. Γκούσης ενώ είχε ενημερωθεί για την παρουσία των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας στα γραφεία τους, απουσίαζε. Έτσι, ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και έκαναν κατάληψη στον χώρο, τοποθετώντας μάλιστα και πανό στο οποίο αναγράφονται κάποια από τα αιτήματά τους.
 
Σκοπός τους, όπως είπαν, ήταν να συζητήσουν μαζί του ώστε να βρεθούν λύσεις για να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων που θα φέρει άλλα ζητήματα στο φως -όπως η μετακίνηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ.

Για καθαρή κοροϊδία από τον Υπουργό Παιδείας και τον Περιφερειακό Διευθυντή μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη

 

Τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους εξέφρασαν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, εκτός από την πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Μαρίνα Ράπτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου, Σπυριδούλα Καρδάμη, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου, Βασίλης Ντουραχάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας, Ματθαίος Γισδάκης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Αργυράδων, Αλέξιος Νικομάνης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ, Σπύρος Αγιοβλασίτης, ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας, Νικόλαος Περδικομάτης, το μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας, Γεώργιος Αγίρας και ο μαθητής του ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας, Μάριος Χάιρο.



 
Τόσο τα μέλη της ΕΛΜΕ όσο και τα μέλη της Ένωσης Γονέων, ανέφεραν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου τους δοθούν σαφείς απαντήσεις από τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση.