Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και τυπικά στον Α. Γουλή η αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών

Ανδρέας Γουλής
16 Οκτωβρίου 2017 / 10:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή υπέγραψε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος την ανάθεση των καθηκόντων Τεχνικών Υπηρεσιών στον αντιδήμαρχο Ερείκουσας Ανδρέα Γουλή, μετά την παραίτηση του Νίκου Αναστασόπουλου.

Ο Ανδρέας Γουλής, εκτός από χωρικός αντιδήμαρχος Ερείκουσας, είχε τη θέση του αναπληρωτή του Νίκου Αναστασόπουλου. Έτσι, τώρα πλέον, σύμφωνα με την απόφαση, αναλαμβάνει -επιπλέον των καθηκόντων της Ερείκουσας- την άσκηση των καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων που αφορούν στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Χωροταξίας, δηλαδή:

α) Την παρακολούθηση και εποπτεία των Τεχνικών Έργων (εκτός ύδρευσης - αποχέτευσης) και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης των Τεχνικών Έργων, Τεχνικής και Γραμματειακής Υποστήριξης – Τεχνικό Αρχείο, Προγραμματισμού, Μελετών και Επίβλεψης Έργων, Εκτέλεσης Έργων Οδοποιίας, Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων, Εκτέλεσης Έργων Υπαίθριων Χώρων, Εκτέλεσης Έργων Ηλεκτροφωτισμού, Δικτύων, τεχνικών Συνεργείων, Προγραμματισμού και Οργάνωσης Μελετών - Επίβλεψης έργων.

β) Την ευθύνη της Συντήρησης και Επισκευής Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και Διαχείρισης Υλικών, Καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού.

γ) Την εποπτεία και ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων πολεοδομίας, χωροταξίας και χρήσεων γης, Πολεοδομικών Μελετών, Τοπογραφικών Εφαρμογών, Οικοδομικών Αδειών και ελέγχου Αυθαιρέτων, Τεχνικού Αρχείου - Γραμματείας.

δ) Τη Δημοτική-αστική συγκοινωνία, τους χώρους στάθμευσης, καθώς και τον έλεγχο της στάθμευσης των αυτοκινήτων.

ε) Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, τις αρμοδιότητες στον τομέα των μεταφορών.

στ)  Τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων για τις ανωτέρω περιπτώσεις και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

ζ) Τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια προγραμμάτων χρηματοδότησης.

η) Το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας.

θ) Τις επιπλέον αρμοδιότητες των τομέων Έργων, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος που προβλέπονται ειδικά για τους νησιωτικούς Δήμους.