Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης (video)

Λευκίμμη
10 Οκτωβρίου 2017 / 10:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκεντρωμένοι έξω από την πόρτα της έδρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής της Νότιας Κέρκυρας,

καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, την ώρα που στην αίθουσα συσκέψεων είναι σε εξέλιξη η παρουσίαση της υδρογεωλογικής έρευνας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. 


Αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο σε όλους τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διαμαρτύρονται και φωνάζουν. Τελικά η Αστυνομία επέτρεψε την είσοδο στον περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λα.Συ. Θεόδωρο Γουλή και τους δημοτικούς συμβούλους της Λα.Συ. Σταμάτη Πελάη και Βασίλη Αρμενιάκο, οι οποίοι ζήτησαν να επιτραπεί η είσοδος σε όλους. Όπως διευκρίνισαν πηγές της περιφερειακής Αρχής, κανείς δεν εμπόδισε τους περιφερειακούς συμβούλους να μπουν στην αίθουσα. Κάθε άλλο μάλιστα εφόσον ήταν και αυτοί προσκεκλημένοι στην παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας. Οι ίδιοι προτίμησαν να μείνουν με τους διαδηλωτές. Οι τόνοι ανέβηκαν αμέσως μετά όταν ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Λα.Συ. είπε «καλύπτετε τους τραμπούκους που προπηλάκισαν τον περιφερειάρχη στη Λευκίμμη», έκφραση που εξόργισε το Θ. Γουλή και τον Στ. Πελάη που χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη αντιδημοκρατική.



Τελικά ο περιφερειάρχης συμφώνησε να περάσει μέσα μόνον ένας εκπρόσωπος των Λευκιμμιωτών που διαμαρτύρονται.