Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προ ημερησίας, στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, το θέμα του ΕΠΑΛ

ΕΛΜΕ
05 Οκτωβρίου 2017 / 11:40

Συζήτηση για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο με δεδομένη τη συμπαράσταση του Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρέμβαση στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής για το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού, έκαναν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που κινητοποιήθηκαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. 
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γενικά Λύκεια, πορεία στο κέντρο της πόλης και συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή.
Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για να εκθέσουν τα προβλήματα που προκύπτουν για τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να «συμπτυξει» ολιγομελή τμήματα, καταργώντας ειδικότητες τόσο από τη γενική όσο και από την επαγγελματική παιδεία.  

Οι μαθητές απευθύνθηκαν σε όλους τους παραγωγικούς φορείς του τουρισμού αλλά ειδικότερα στο Δήμαρχο Κέρκυρας,που ήταν παρών, καλώντας τον να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για να προωθήσει τα αιτήματά τους.
Ο Κώστας Νικολούζος δεσμεύθηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως στο προσεχές δημοτικό Συμβούλιο και ότι θα εκφραστεί με κάθε τρόπο η συμπαράσταση των δημοτικών συμβούλων στη διαμαρτυρία της εκπαιδευτικής κοινότητας.