Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώνεται η έρευνα για τις πλαστογραφημένες διαταγές πληρωμής στο Δήμο Ζακύνθου

πλαστογραφία Ζάκυνθος
29 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:47

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Για την γνωστή υπόθεση των πλαστογραφημένων διαταγών πληρωμής που αφορούν εργασίες από συγκεκριμένο εργολάβο, την οποία εξετάζει εδώ και αρκετό διάστημα η Δικαιοσύνη, κλήθηκε να καταθέσει και ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, την ώρα που η διαδικασία της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος  στον –Ε-  τις επόμενες ημέρες θα κληθεί και ο ίδιος να καταθέσει για την υπόθεση η οποία  από τον περασμένο Ιούνιο σκιάζει την λειτουργία του Δήμου Ζακυνθίων. Έχει προηγηθεί σωρεία καταθέσεων από δημοτικούς συμβούλους – μέλη της οικονομικής Επιτροπής αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο  Δήμαρχος αυτές τις ημέρες απουσιάζει από το νησί, λόγω του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στα Κήθυρα αλλά και προγραμματισμένων επαφών στην Πρωτεύουσα και πρόκειται να επιστρέψει το Σάββατο.

Μιλώντας στον –Ε-  για το θέμα,  επανέλαβε πως εμπιστεύεται πλήρως την Δικαιοσύνη εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί.

Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος είχε αναφερθεί στο θέμα της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε ευχαριστώντας δημόσια όσους συνέβαλαν στις αποκαλύψεις και προαναγγέλλοντας την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

Μάλιστα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων  πως σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο ανάδοχο δεν υπάρχουν έργα 300.000 Ευρώ αλλά έργα για τα οποία καλείται να υποβάλει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να πληρωθεί.

Τέλος, αναφορά  για το θέμα έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, μετά από ερώτημα του επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης Αντώνη Κασσιμάτη, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν θα υποβληθεί μήνυση από τη δημοτική αρχή.

Πληροφορίες πάντως θέλουν την εισαγγελική έρευνα να ολοκληρώνεται άμεσα και το πόρισμα να γίνεται γνωστό το επόμενο διάστημα.

ermisnews.gr