Παρασκευή 22.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτα μέτρα για το «Μαρτύριο της σταγόνας» στην Εθν. Λευκίμμης

Εθν. Λευκίμμης
28 Σεπτεμβρίου 2017 / 16:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Εθν. Λευκίμμης, ζήτημα που είναι ώριμο από καιρό -δεκαετίες πια-

ψάχνει να βρει λύση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το τμήμα εισόδου - εξόδου από την πόλη, από Τρία Γεφύρια μέχρι του Βρυώνη και τη διασταύρωση προς Λευκίμμη είναι η καθημερινή αιτία απόγνωσης των οδηγών, διαμαρτυρίας των πολιτών, καθυστέρησης εργαζομένων και μαθητών και αναπόφευκτα συχνών ατυχημάτων.
Την Πέμπτη η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή είχε σύσκεψη με τον Διοικητή της Τροχαίας και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να αποφασιστεί η εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων για τη διευκόλυνση της ροής των οχημάτων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης εισόδου στην πόλη μέχρι τις 10 το πρωί με τη δημιουργία διπλής κατεύθυνσης, με κώνους, προς την πόλη. 
Αντίστοιχα για την επιστροφή, θα δημιουργείται διπλή κατεύθυνση στην έξοδο κατά τις ώρες αιχμής. Ασφαλώς πρόκειται για προσωρινά μέτρα που δεν θεραπεύουν το πρόβλημα, ούτε και εφαρμόζονται εύκολα. Την επίβλεψη και διευκόλυνση των κυκλοφοριακών αυτών ρυθμίσεων, θα έχει το έμψυχο δυναμικό της Τροχαίας, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι περιορισμένο.
Ούτε πως θα βελτιωθεί η κατάσταση πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να τοποθετείται τροχονόμος για να ρυθμίσει την κυκλοφορία και αντ΄αυτού να δημιουργείται το … χάος. 
Μιλώντας ωστόσο στην Ενημέρωση η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, εξήγησε ότι τα μέτρα είναι απολύτως απαραίτητα ειδικά τώρα που έχουν αρχίσει τα σχολεία και ότι θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό σε συνεννόηση και συντονισμό με την Τροχαία, που θα δώσει το «πράσινο φως».
Στην ερώτηση, «ως πότε επιτέλους;», η Νικολέττα Πανδή απαντά ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες επικαιροποίησης της προ-μελέτης που έχει εκπονηθεί για τη δημιουργία παραλίμνιας παράκαμψης που θα ξεκινάει από τα Τρία Γεφύρια και θα καταλήγει στη Χρυσίδα. «Μπορούμε, προλαβαίνουμε να την εντάξουμε στο τρέχον ΠΕΠ (νέο ΕΣΠΑ), υπάρχουν πόροι» τονίζει.