Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στη γενέτειρα του πατέρα του, Λευκάδα

Λευκάδα
23 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:07

«Στην ηλικία που βρίσκομαι έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να βρω τις ρίζες μου», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

ΛΕΥΚΑΔΑ. Σε ανεπίσημη επίσκεψη στη Λευκάδα βρέθηκε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος (Γιαννουλάτος). Τις προηγούμενες μέρες είχε επισκεφθεί την Πρέβεζα, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.


Ο ίδιος ζήτησε η επίσκεψή του στη Λευκάδα να είναι ανεπίσημη, γιατί όπως δήλωσε: «στην ηλικία που βρίσκομαι έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να βρω τις ρίζες μου».(Η καταγωγή της μητέρας του Αρχιεπισκόπου είναι από την Πρέβεζα και ο πατέρας του γεννήθηκε στη Λευκάδα.)

Με εγκαρδιότητα τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Λευκάδας κ. Θεόφιλος στο επισκοπικό, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου και στρατιωτικών αρχών του νησιού.

Ήταν μια επίσκεψη φορτισμένη συναισθηματικά και γεμάτη συγκίνηση αφού στο Επισκοπικό ήρθαν όλες οι οικογένειες Γιαννουλάτου -οι συγγενείς του. Από τους μεγαλύτερους μέχρι τα μικρά παιδιά. Εξαδέλφια με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, άνοιξαν την αγκαλιά τους. Όλοι είχαν να του θυμίσουν και να του διηγηθούν κάτι από την πορεία της οικογένειας και τα μικρά παιδιά του χάρισαν ζωγραφιές.

Πηγή: Aromalefkadas.gr