Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος- Μονάδα Εντατικής Θεραπείας: Στελεχώνεται για να λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά

imerazante
22 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:09

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις που εκκρεμούν και θα εξασφαλίσουν μέσα στο 2018 τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο του νησιού.

Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο βήμα όσον αφορά στην προοπτική λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έγινε προ μερικών μηνών αφού μετά από όλους τους προηγούμενους άκαρπους διαγωνισμούς για τη στελέχωσή της με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βγήκε “λευκός” καπνός από το ΚΕΕΛΠΝΟ..
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο πλαίσιο εκείνου του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για την στελέχωση των Μονάδων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξαν αρκετά αιτήματα για τις θέσεις που αφορούσαν τη Ζάκυνθο. Από τα αποτελέσματα της προκήρυξης πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο ετών, είχαμε έναν επιτυχόντα ιατρό και συγκεκριμένα το συμπατριώτη μας Ιατρό Παθολόγο – Εντατικολόγο Γεράσιμο Αγαλιώτη (ανιψιό του ιατρού και πρώην Δημάρχου Αρτεμισίων Σκοπιώτη αγαλιώτη). Επίσης, δυο νοσηλευτές (ΤΕ) οι Παγκάλου Βασιλική και Ρέππα Ελένη και τρεις βοηθοί νοσηλευτών (ΔΕ) οι Μαρίτσα Ελένη, Σιέρρα Ευαγγελία και Βυθούλκας Ευάγγελος.
Η σχετική με τα ανωτέρω απόφαση της 10ης Συνεδρίασης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ορίζει χρονικό διάστημα δέκα ημερολογιακών ημερών -δηλαδή μέχρι 22 Μαΐου 2017- για την κατάθεση ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους, ενώ λήφθηκαν υπόψη οι άγονες θέσεις καθώς και οι θέσεις που προέκυψαν λόγω παραιτήσεως των επιλεχθέντων, του διαγωνισμού της 253/9-2-2016 προκήρυξης.
 
Πέντε χρόνια μετά…
Αξίζει να αναφέρουμε ότι νέο Νοσοκομείο που λειτουργεί από τον Μάη του 2012, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 5 κλίνες, αλλά μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να χρησιμοποιηθούν! Και το χειρότερο μια υπερσύγχρονη Μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη, παρέμενε στο έλεος της υγρασίας και της αχρηστίας, καθώς δεν είχε γίνει η πρόσληψη ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.
Και η κατάσταση γινόταν ακόμη πιο δύσκολη τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν στο νησί βρίσκονταν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Να, λοιπόν, που καταγράφεται ένα πολύ σημαντικό και θετικό βήμα προόδου. Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η τοποθέτηση γίνει άμεσα, αλλά ακόμη και αν διοριστούν οι νοσηλευτές και οι γιατροί πάλι θεωρητικά είναι αδύνατο να ανοίξει η ΜΕΘ, παρόλο που βρίσκεται σε ετοιμότητα από άποψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αφού απαιτείται ένα διάστημα προσαρμογής και εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζουμε πως πριν από ένα χρόνο μια γιατρό, και αυτή με το ζόρι, κατάφερε να εξασφαλίσει η πολιτεία προκειμένου να στελεχωθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Ζάκυνθο, αντί του αρχικού προγραμματισμού που προέβλεπε την τοποθέτηση τριών γιατρών και οκτώ νοσηλευτών προκειμένου να ανοίξουν οι πρώτες κλίνες.

imerazante.gr