Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταφορά του Ιατροκοινωνικού Κέντρου (πρώην ΠΙΚΠΑ) απέναντι από τα παλιά ΚΤΕΛ

ΠΙΚΠΑ
13 Σεπτεμβρίου 2017 / 06:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας (Πρώην ΠΙΚΠΑ) μεταφέρθηκε στην Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), απέναντι από τα παλιά ΚΤΕΛ, στον πρώτο όροφο. Προσφέρει υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της Πρόληψης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στον Συμβουλευτικό Σταθμό πραγματοποιούνται τα εξής:

-  Διενέργεια εμβολιασμών σε όλο τον πληθυσμό. Εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων, οι ανασφάλιστοι, οι ασφαλισμένοι Πρόνοιας, Ρομά κ.ά

-  Σωματομετρήσεις και παρακολούθηση ψυχοκινητικής ανάπτυξης βρεφών, παιδιών και εφήβων.

-Επανεκδόσεις βιβλιαρίων εμβολίων και βεβαιώσεις εμβολιαστικής κάλυψης για κάθε χρήση από το αρχείο του Ι.Α.Κ (το αρχείο -χειρόγραφο και ηλεκτρονικό-τηρείται συστηματικά)

-  Έκδοση δικαιολογητικών για νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά και Γυμνάσια.

- Συμβουλευτική γονέων για θέματα διατροφής και ανάπτυξης των προσερχομένων παιδιών.

- Ομαδικοί εμβολιασμοί B.C.G (με ραντεβού για παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν στα σχολεία.)

- Δελτία Υγείας μαθητών, βεβαιώσεις υγείας για αθλήματα, κατασκηνώσεις κ.ά.

- Παθολογικό - Παιδιατρικό Ιατρείο όπου καθημερινά εξετάζονται ασθενή παιδιά.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί το Ι.Α.Κ σε συνεργασία με φορείς, όπως-Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, Ιατροχειρουργική Εταιρεία και εθελοντές επιστημονικούς συνεργάτες είναι οι εξής:

- Προγράμματα Αγωγής Υγείας: Ομιλίες και βιωματικές ασκήσεις σε συνεργασία με την κλινική ψυχολόγο-ψυχολόγο της Υγείας κα Άντζελα Νικήτα για την Υγιεινή Διατρoφή, την Διαφορετικότητα, την "γνωριμία με το σώμα μου", κ.ά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της Κέρκυρας.

- Έλεγχος της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια και λύκεια).Η δράση μας αυτή έφερε καρπούς, καθώς πάρα πολλοί γονείς ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν για εμβολιασμό στο Ι.Α.Κ.

- Εξορμήσεις σε καταυλισμούς Ρομά για επιτόπου εμβολιασμό και φροντίδα για την ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, με την Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας καθώς και επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων πραγματοποιούνται μηνιαίες συναντήσεις για τον μητρικό θηλασμό και την μητρότητα, οι οποίες ανακοινώνονται κάθε φορά με δελτία τύπου.

- Το Ι.Α.Κ έχει συνεχή παρουσία σε Πανελλήνια Συνέδρια με εργασίες σε θέματα που αφορούν το παιδί και την Υγεία.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 2661022863.