Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Με χαρά αναμένουμε τη λειτουργία του νεοσύστατου Δημόσιου ΙΕΚ στη Λευκίμμη

Φωτεινή Βάκη
11 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δήλωση της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τους μαθητές, που μαζί με τους εκπαιδευτικούς θέτουν νέους στόχους για την απόκτηση περισσότερων γνώσεων, με το βλέμμα πάντοτε στο μέλλον. Εύχομαι, στο τέλος της σχολικής διαδρομής τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα και κυρίως να συνεχίσουν να θέτουν στόχους για την κατάκτηση της γνώσης και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Το ταξίδι της γνώσης να είναι συναρπαστικό, δημιουργικό και γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις.

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε και τη λειτουργία,για πρώτη φορά φέτος, του Τμήματος Λευκίμμης του Δ.Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας. Θα ήθελα να ευχηθώ θερμά στους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς του νεοσύστατου Τμήματος Δ.Ι.Ε.Κ. Λευκίμμης καλή αρχή και καλή δύναμη.

Η σχολική χρονιά ξεκινά φέτος, όπως και πέρυσι, με τους εκπαιδευτικούς τοποθετημένους στις θέσεις τους και τα βιβλία διαθέσιμα στα σχολεία από νωρίς. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αυξήθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση στο 2,85 % επί του ΑΕΠ.

Για φέτος η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά πρωτοβουλιών, όπως τη θεσμοθέτηση του Ενιαίου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, στοχευμένες παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που φοιτούν μαθητές ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τη δημιουργία Δικτύου Συστήματος Βιβλιοθηκών σε 1.000 δημοτικά σχολεία από τον Οκτώβριο, την αύξηση προσλήψεων προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και την υλοποίηση του μεταλυκειακού έτους μαθητείας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Κύριο μέλημα μας ένα δημόσιο σχολείο ισότητας και ποιότητας».