Τετάρτη 22.01.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραίτηση του Νίκου Καλόγερου από το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

ΔΗΠΕΘΕ
11 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Αλλιώς ξεκινήσαμε ως νέο Δ.Σ. και αλλού καταλήξαμε» αναφέρει ο Νίκος Κολόγερος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, με κυριότερους την «έλλειψη στρατηγικής και οράματος, τον συγκεντρωτισμό του Προέδρου, τις λάθος επιλογές του, την παντελή έλλειψη συνεργασίας και ομαδικής δράσης από την πλειοψηφία« 

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης

«Κύριοι και κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου, με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας ενημερώσω για την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Η έλλειψη στρατηγικής και οράματος, ο συγκεντρωτισμός του Προέδρου, οι λάθος επιλογές του, η παντελής έλλειψη συνεργασίας και ομαδικής δράσης από την πλειοψηφία, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή.

Όλα όσα ανέφερα που είναι και οι λόγοι παραίτησής μου, κόστισαν στο ΔΗΠΕΘΕΚ σε χρόνο που χάθηκε και σε καλλιτεχνική αδράνεια, βαλτώνοντας το, κάνοντας το δυσκίνητο και οδηγώντας το, ένα βήμα πριν την οριστική απαξίωση του, στην συνείδηση του Κερκυραίου Συμπολίτη μας, αλλά και άλλων θεσμικών οργάνων όπως το Υπουργείο Πολιτισμού που θα ήταν σε άλλη περίπτωση βασικός οικονομικός αιμοδότης, αλλά και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων με τις οποίες θα μπορούσαν να γίνουν συμπράξεις και να παραχθεί ποιοτικό καλλιτεχνικό προϊόν.

Επιπλέον, ο χρόνος δεν δικαίωσε την επιμονή του Προέδρου και της πλειοψηφίας για την παύση του καλλιτεχνικού Διευθυντή, χωρίς μέχρι και σήμερα να έχει καλυφθεί η θέση, χωρίς η πλειοψηφία να έχει κάνει καμία προετοιμασία ή να είναι έτοιμη να κινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του.

Παράλληλα, αδόμητη είναι η λειτουργία του αφού, ελλείψει καλλιτεχνικού διευθυντή, το όποιο καλλιτεχνικό έργο του ΔΗΠΕΘΕ, δεν ξέρει κανείς, ΠΩΣ προκύπτει, ΠΟΙΟΣ το σχεδιάζει, ΠΟΙΟΣ αποφασίζει για παρατάσεις, ΠΟΙΟΣ εισηγείται τις μελλοντικές παρατάσεις - δράσεις και γενικότερα για το αύριο της κοινωφελούς αυτής εταιρείας, Η ΟΠΟΊΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟ, αρκεί να την υπηρετούσαν και να πλαισίωναν άνθρωποι οι οποίοι ΔΕΝ ΘΑ

ΕΠΕΝΕΒΑΙΝΑΝ στο έργο των Καλλιτεχνών αλλά θα αρκούνταν να κάνουν τη δουλειά τους, να στηρίζουν το έργο του εκάστοτε Καλλιτεχνικού Διευθυντή και να ενισχύουν με προσωπικό την εταιρεία -βρίσκοντας τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους- και να ελέγχουν την οικονομική διαχείριση.

Εδώ να θυμίσω ότι το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας πριν την παύση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, βρίσκονταν στον καλλιτεχνικό τομέα, σε τροχιά ανόδου και καταξίωσης, δημιουργώντας ένα «brand name» τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μέσα από παρατάσεις και συνέργειες με γνωστά ονόματα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Κυρίες και κύριοι, το τελευταίο καιρό, βιώνουμε στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας την απόλυτη παρακμή από πλευράς διοικητικής λειτουργίας.

Άξιο αναφοράς, είναι και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να λειτουργήσει το θέατρο “Ρένα Βλαχοπούλου” και επίσης λόγω αδράνειας, κακών χειρισμών και έλλειψη συνεννόησης, η αποκατάσταση του, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Είναι νωπές οι μνήμες από τις περσινές ακυρώσεις παρατάσεων και εκδηλώσεων. Για το Θέατρο «Νίκος Κούρκουλος» το αφήνω ασχολίαστο αφού η εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης τα λέει όλα. Κι αυτά, παρ’ ότι μέλος στο Διοικητικού Συμβουλίου υπήρξε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας. Η δυσφήμιση και το αρνητικό αντίκτυπο μεγάλο. Ας ελπίσουμε το 2018 να έχει γίνει κάτι γι’ αυτά.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι μόνο θετικό πρόσημο, του μέχρι σήμερα Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ανάθεση ελέγχου των οικονομικών, ώστε να υπάρχει ενημέρωση και διαφάνεια πράγμα βεβαίως αρκετά σημαντικό αλλά και αυτονόητο συνάμα. Δυστυχώς Κυρίες κ Κύριοι αλλιώς ξεκινήσαμε ως νέο Δ. Σ και αλλού καταλήξαμε. Κλείνοντας, επιθυμώ να γίνει δεκτή η παραίτηση μου».