Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραβάει το σκοινί η Χ.Α. - Έγκληση στο Δήμαρχο Κέρκυρας για συκοφαντική δυσφήμιση

Χρυσή Αυγή
09 Σεπτεμβρίου 2017 / 15:27

Συνέχεια στην κόντρα Ι. Αϊβατίδη - Δημάρχου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις δηλώσεις του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου που χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «αγκάθι στο μάτι μας», με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά για την τουρκική σημαία που εμφανίστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, απάντησε χθες μέ νέες νομικές ενέργειες ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κέρκυρας. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Ι. Αϊβατίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Την 7/9/2017, στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" δημοσιεύθηκε άρθρο, με ονομαστική αναφορά και φωτογραφία του βουλευτή Κέρκυρας της Χ.Α. Ιωάννη Αϊβατίδη, που τιτλοφορείται «Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Κέρκυρας» (εξ αφορμής της μηνυτηρίου αναφοράς που κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής Κερκύρας, για την έκνομη παρέλαση τούρκων στην πόλη της Κέρκυρας την 1/9/2017). 

Το άρθρο "φιλοξενεί" δηλώσεις του Δημάρχου Κερκύρας κ. Κωνσταντίνου Νικολούζου, που μεταξύ άλλων δήλωσε πως <<Μαθήματα πατριωτισμού και προστασίας των εθνικών συμφερόντων από τους εγκληματίες δεν δεχόμαστε>>, ενώ σε άλλο ιστότοπο (news247.gr, 7/9/2017) δήλωσε πως «η Χρυσή Αυγή στην Κέρκυρα είναι ένα αγκάθι στο μάτι μας» επιβεβαιώνοντας, με δραματικό τρόπο, τον άμεσο δόλο κατασυκοφάντησης του βουλευτή Χ.Α. Κέρκυρας.

Ο Ιωάννης Αϊβατίδης, υπέβαλε χθές 8/9/2017 ΕΓΚΛΗΣΗ, εντός του χρονικού πλαισίου της αυτόφωρης ποινικής διαδικασίας, ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κερκύρας (διά του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων), σε βάρος του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Νικολούζου, για συκοφαντική δυσφήμηση, κατ΄άρθρον 363 Π.Κ.

Θα πρέπει να γίνει πλήρως αντιληπτό, πως ύβρεις και συκοφαντίες μερίδας εκφραστών της αριστερής πολιτικής, δεν θα μένουν αναπάντητες».