Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Δανειοληπτών στα Γιάννενα

ΚΕΥΔ
07 Σεπτεμβρίου 2017 / 08:43

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στο ισόγειο του Δημαρχείου Ιωαννίνων στη διεύθυνση Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου 5.

Το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσεως) προς πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης.Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2651361161.

Στην Κέρκυρα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν προβλέπεται λειτουργία ΚΕΥΔ (Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών), γεγονός το οποίο έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού. 

Η απάντηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έγκαιρα από το Μάρτιο 2017, είχε αποστείλει έγγραφο στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας τη δημιουργία τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης-Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα υλοποιηθεί ο προτεινόμενος σχεδιασμός και σε αυτό το πλαίσιο αναζητήσαμε και βρήκαμε κατάλληλους χώρους στέγασης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, εντός των κτιρίων των Διοικητηρίων, προκειμένου να φιλοξενήσουν τα Κέντρα».