Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαροπαλεύει η 18χρονη απ΄την Πετρούπολη, εσπευσμένα από την Κέρκυρα έφθασε η μάνα

Δυστύχημα
02 Σεπτεμβρίου 2017 / 17:42

ΑΘΗΝΑ. Σήμερα κατέθεσε στις αρχές η Κερκυραία μάνα της 18χρονης απ΄την Πετρούπολη, που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η τραγική μάνα που είχε καταφύγει στο πατρικό της στην Κέρκυρα, προκειμένου να ξεφύγει από τον πρώην συζυγό της, έφυγε χθες εσπευσμένα για Αθήνα, όπου σήμερα θα κατέθετε στις αρχές. Η 18χρονη κόρη της, που διασώθηκε από πυροσβέστες μαζί με τον πατέρα της, μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά της Πετρούπολης. νοσηλεύεται στο Θριάσιο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κατάσταση του κοριτσιού ήταν από την αρχή, τόσο σοβαρή που στο Νοσοκομείο χρειάστηκε οι γιατροί να της κάνουν ανάνηψη και έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, όμως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουν οι Αρχές από τους γιατρούς, τα νέα δεν είναι καλά, αφού μόνο με ένα θαύμα θα γλιτώσει την ζωή της. Δυστυχώς η 18χρονη θεωρείται σχεδόν κλινικά νεκρή με μόλις 5-10% πιθανότητες να ζήσει. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα η κοπέλα είχε τραύματα από μαχαίρι στο πρόσωπο και χέρια, ενώ υπήρχαν και σημάδια στο λαιμό της, στοιχείο που έστρεψε τις αρχές στο σενάριο της απόπειρας στραγγαλισμού από τον πατέρα της. Ο 55χρονος, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, είναι και αυτός που έβαλε τη φωτιά στο διαμέρισμα, καθώς οι αρχές εντόπισαν τέσσερις εστίες φωτιάς στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η 18χρονη βρισκόταν συχνά αντιμέτωπη με βίαια ξεσπάσματα του πατέρα της, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του. Μαρτυρίες από τη γειτονιά αναφέρουν πως πριν ξεσπάσει η φωτιά στο διαμέρισμα, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των δύο και άκουσαν το κορίτσι να φωνάζει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν ύστερα από ένα μήνυμα που φέρεται να έστειλε η 18χρονη στη μητέρα της, η οποία βρίσκεται στην Κέρκυρα μαζί με τον 13χρονο γιο της. «Μαμά μη γυρίσεις, ο μπαμπάς δεν αλλάζει», αναφερόταν στο μήνυμα, το οποίο εξόργισε τον πατέρα και της επιτέθηκε.

Οι τσακωμοί στο σπίτι ήταν πολύ συχνοί και έτσι στις αρχές Αυγούστου κιόλας η σύζυγός του δεν άντεξε άλλο, πήρε τον 13χρονο γιο τους και έφυγαν από το σπίτι, πηγαίνοντας στο πατρικό της στην Κέρκυρα και πίσω έμεινε αναγκαστικά η 18χρονη κόρη με τον πατέρα, καθώς σπούδαζε στην Αθήνα και βίωσε εκείνη όλη την κλιμάκωση της επιδείνωσης της κατάστασής του.

Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο πριν 5 χρόνια, όπως κατέθεσε η τραγική μητέρα στους αστυνομικούς, όμως για χάρη των παιδιών πάντα επέστρεφε η σύζυγος και προσπαθούσαν να ζήσουν μαζί ξανά και ξανά μέχρι που στις αρχές του Αυγούστου δεν άντεξε και ξαναέφυγε.