Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθηγητής του Ιονίου πανεπιστημίου πνίγηκε στη Μάνη! Ανασύρθηκε νεκρός τη νύχτα της Τρίτης

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
01 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:08

ΣΠΑΡΤΗ. Ο 42χρονος Γιάννης Παπαδάκης καθηγητής πληροφορικής στο Τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας-Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή Χοτάσιας Αν. Μάνης!

Σύμφωνα με το messinialive.gr, ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του, με την οποία είχαν παντρευτεί πρόσφατα, είχαν επισκεφτεί τη Μάνη και την προηγούμενη εβδομάδα και επειδή τους άρεσε η περιοχή, επανήλθαν την Τρίτη (29/8).
Ο εκλιπών φέρεται να ήταν αθλητικός τύπος, καλά οργανωμένος με καλό και σύγχρονο εξοπλισμό (καταδυτικό ρολόι, αλτήρες κλπ) και ένα καινούργιο 6μετρο φουσκωτό. Ο 42ρονος, με τη σύζυγό του, μετέβησαν στη Χοτάσια για εξερεύνηση. Ο άνδρας πήρε τη μοιραία απόφαση να κάνει μόνος του ψαροντούφεκο, κίνηση που θεωρείται λανθασμένη από τους ειδικούς. Δυστυχώς, ο 42χρονος βρέθηκε νεκρός σε βάθος 15 μέτρων, από επαγγελματία δύτη του Λιμενικού. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 11:30, στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Ανακοίνωση της Πρυτανικής Αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου 
Για την απώλεια του επίκουρου καθηγητή του ΤΑΒΜ Γιάννη Παπαδάκη
 
 

Με έκπληξη και μεγάλη οδύνη η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο και πρόωρο χαμό του αγαπητού συνάδελφου, συνεργάτη, δασκάλου και φίλου, μόνιμου επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Γιάννη Παπαδάκη.

 

Ο Γιάννης Παπαδάκης, ένας νέος επιστήμονας με ειδίκευση στην Θεωρία και πρακτική της θεματικής ανάλυσης και οργάνωσης της πληροφορίας, υπήρξε δραστήριος ερευνητής και αγαπητός δάσκαλος στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς του φοιτητές, και η απώλειά του δημιουργεί εξαιρετικά δυσαναπλήρωτο κενό.

 

Η Πρυτανική Αρχή του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, και στους φίλους και συνεργάτες του.

 

---

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου την Παρασκευή 01.09.2017 και ώρα 11.30 π.μ.. Η οικογένεια του Γιἀννη Παπαδάκη επιθυμεί, αντί στεφάνου, την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS, των οποίων εκπρόσωποι θα παρευρίσκονται την ώρα της τελετής. 
Ο τραπεζικός λογαριασμός είναι 104 480 22763 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) για τις καταθέσεις «εις μνήμην Ιωάννη Παπαδάκη».