Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυξημένο ποσοστό επιτυχίας Κέρκυρας & Παξών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

πανελλήνιες
28 Αυγούστου 2017 / 11:17

Περισσότεροι Κερκυραίοι θα εγγραφούν φέτος σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα οι βάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου σημείωσαν νέα άνοδο.

Άνοδος σημειώθηκε φέτος στις βάσεις εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μικρή πτώση παρατηρείται μόνο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Αρκετά αυξημένη υπήρξε και η ζήτηση όσον αφορά στις σχολές του Ι.Π., σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, Κώστα Αγγελάκο.
 
Ο κ. Αγγελάκος  ανέφερε ότι η αύξηση της ζήτησης οφείλεται στον ειδικό χαρακτήρα των τμημάτων του Ι.Π., καθώς οι σχολές του δεν υπάρχουν στα άλλα Πανεπιστήμια.
 
Οι υποψήφιοι φοιτητές, όταν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους όπως είπε, προτιμούν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο, το οποίο θα τους δώσει αργότερα επαγγελματική αποκατάσταση.  Ενδεικτικά, ανέφερε τα τμήματα Αρχειονομίας, Μετάφρασης & Διερμηνείας και Ψηφιακής Τέχνης.

Άνοδος του ποσοστού των Κερκυραίων επιτυχόντων

Στο πανελλαδικό ποσοστό επιτυχίας κινήθηκε η Κέρκυρα με τους Παξούς, αφού φέτος οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ) έφθασαν στο 76% των υποψηφίων. Υπενθυμίζουμε ότι το ποσοστό αυτό είναι αρκετά ενισχυμένο, σε σχέση με το 2016 και το 2015, που οι επιτυχόντες κινήθηκαν στο 69% και 68% αντίστοιχα.