Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται η διαβούλευση για το μέλλον της Β΄ Παθολογικής

Νοσοκομείο Κέρκυρας
28 Μαρτίου 2016 / 17:21

Σε έκτακτη γενική συνέλευση κάλεσε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, πνευμονολόγος Κυριάκος Χαϊνης , το σώμα των γιατρών του παθολογικού τομέα την περασμένη Τετάρτη μετά από γραπτό αίτημα του προσωρινού διοικητή, Σπύρου Δερδεμέζη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα θέματα προς διαβούλευση ήταν η λειτουργία της Β’ Παθολογικής και του διαβητολογικού εξωτερικού ιατρείου, εν όψει της αποχώρησης του παθολόγου-διαβητολόγου και διευθυντή της Β’ Παθολογικής, κ. Τσαπόγα την 1η Απριλίου, αλλά και προτάσεις για την ενίσχυση του παθολογικού τομέα σε ιατρικό προσωπικό. Ομόφωνη ήταν, όπως μας ενημέρωσε ο Κ. Χαϊνης, η απόφαση των γιατρών να προτείνουν στη διοίκηση την άμεση ενίσχυση της Β’ παθολογικής και του διαβητολογικού ιατρείου. Επίσης, αρνητικά συζητήθηκε η τάση μη θεσμικών νοσοκομειακών φορέων να δημιουργούν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για ζητήματα του ΓΝΚ που αφορούν τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου. «Οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ για το νοσοκομείο λειτουργούν σε βάρος της λειτουργίας του» μας επισήμανε ο κ. ΧαΪνης.

Τέλος, εντός των ημερών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας θα καταθέσει στον διοικητή του ΓΝΚ τις προτεραιότητες ως προς τις ανάγκες για πρόσληψη νέου επικουρικού προσωπικού με βάση στατιστικά στοιχεία των κλινικών. Η ορθοπεδική με περίπου 500 χειρουργεία ετησίως, 450 εκ των οποίων έκτακτα,  λειτουργεί με 2 μόνο ορθοπεδικούς, ενώ εξίσου πιεστική είναι η κατάσταση στη μαιευτική κλινική, όπως μας επισήμανε ενδεικτικά ο κ. Χαϊνης.