Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαντήσεις στα περί νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας στο Εργατικό Κέντρο

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
28 Μαρτίου 2016 / 13:28

Μεθοδευμένη και αήθη χαρακτηρίζει την επίθεση της Δ.Α.Σ. – ΠΑ.ΜΕ. – Κ.Κ.Ε. ενάντια στα Σωματεία-μέλη του Εργατικού Κέντρου η παράταξη «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφερόμενη στις καταγγελίες περί νόθευσης της διαδικασίας, η παράταξη μεταξύ άλλων αναφέρει: « Ο συγκεκριμένος συνδυασμός, μέσω του επικεφαλής του, επιμένει να αποδεικνύει ότι είναι τόσο πολύ αγκυλωμένος στις δαγκάνες του κομματικού συνδικαλισμού και της ιδιοτέλειας που απορρέει από αυτό, ώστε να αδιαφορεί πλήρως για το κατά πόσο οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές πρακτικές, λειτουργούν υπέρ ή κατά των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
Επί του προκειμένου και σε ό,τι αφορά στις «βαρύγδουπες» μεν συκοφαντικές δε καταγγελίες στις οποίες προέβησαν, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
·         Όλα τα σωματεία διενεργούν εκλογές ΠΑΝΤΑ παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου ο οποίος και έχει την πλήρη ευθύνη διασφάλισης της εγκυρότητας της διαδικασίας.
·         Τόσο ο Νόμος 1264, όσο και το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια και συνάμα διασφαλίζουν τη δημοκρατικότητα των εκλογικών διαδικασιών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών επιζητούν επίμονα την κατάργηση του εν λόγω νόμου.
Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο των δημοκρατικών λειτουργιών, δηλώνουμε πως σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε πλήρως τις Δικαστικές Αρχές και τις αποφάσεις τους.
Εκτίθενται δε όσοι ελέω της καθ΄ έξη καταγγελτικής τους κουλτούρας παραβιάζουν ανοιχτές θύρες και οδηγούνται σε ατραπούς, αμφισβητώντας ακόμη και την εγκυρότητα των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι στην περίπτωση μας πιστοποίησαν την εγκυρότητα όλων των διαδικασιών που η παράταξη Δ.Α.Σ. – ΠΑ.ΜΕ. – Κ.Κ.Ε θεώρησε πως χρήζουν δημόσιας καταγγελίας.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε πως για να μπορέσει κάποιος τρίτος να παραλάβει από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές αντίγραφα σχετικά με τις εν λόγω εκλογικές διαδικασίες, είναι αναγκαία η έγκριση του Προέδρου του Εργ. Κέντρου ή/και των Δ.Σ. των Σωματείων.  Εξ όσων γνωρίζουμε λοιπόν, περιήλθαν στην κατοχή τους τα εν λόγω έγγραφα, αλλά λόγω κακής πρόθεσης, ίσως και άγνοιας, κατέληξαν στα ανάξια λόγου συμπεράσματα που βάσισαν τις καταγγελίες τους.
Εν τέλει, απευθυνόμενοι ευθέως και δημόσια προς τους κ.κ. της παράταξης του κ. Πελάη, Δ.Α.Σ. – ΠΑ.ΜΕ. – Κ.Κ.Ε. ρωτάμε εάν πέρα από τις δημόσιες φωνασκίες και τον παλαιοκομματικό φαρισαϊσμό, είναι σε θέση να προσβάλλουν τις αποφάσεις των Δικαστικών Αρχών. Επιπρόσθετα, καθώς είναι τόσο φλύαροι, τους καλούμε να δηλώσουν εγκαίρως και δημόσια εάν πρόκειται να σεβαστούν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών, εάν και εφόσον αυτό δεν ικανοποιεί τις δικές τους επιδιώξεις. 
Τέλος, ως παράταξη θεωρούμε αρκούντως και ποικιλοτρόπως επικίνδυνες τις συμπεριφορές που βασίζονται στη λογική «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ενώ στις μεθοδεύσεις όψιμων στελεχών του Κ.Κ.Ε. απαντάμε διαχρονικά με συλλογικότητα, νομιμότητα και πραγματική αυτονομία από κόμματα και εργοδότες.
Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι, γνωρίζουν πως οι αγώνες μας υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων και μόνο, διαχρονικά διέπονται από την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, τη συνέπεια και το ήθος. Αυτά είναι εξάλλου τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ως κυρίαρχα κριτήρια για τους συναδέλφους θα καταστήσουν την παράταξη μας πλειοψηφούσα και στο νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας».