Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα η φωτιά. Στη μάχη και τα «κερκυραϊκά» pzl. Διαδικτυακή εύφημος μνεία του Ε. Ράμα σε στρατιώτες - πυροσβέστες!

φωτιά
12 Αυγούστου 2017 / 11:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καίει ασταμάτητα η φωτιά στην Αλβανία, η οποία έχει εξαπλωθεί και «απειλεί» να περάσει στην Ήπειρο, καθώς βρίσκεται στα ελληνοαλβανικά όρια.

Πυροσβεστικά οχήματα σπεύδουν στην περιοχή από την Ήπειρο για να συνδράμουν, ενώ από την Κέρκυρα έχουν ήδη φτάσει στο σημείο δύο pzl, που περιπολούν και κάνουν ρίψεις νερού στις φλεγόμενες περιοχές.

Κανένα ελληνικό μειονοτικό χωριό στην Αλβανία δεν υπέστη ζημιές και καμία οικία δεν κάηκε από τις φωτιές που μαίνονται εδώ και τρεις ημέρες στη γείτονα χώρα, διαβεβαίωσαν μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός πρόξενος Αργυροκάστρου Βασίλης Τόλιος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης, που βρίσκονται στην περιοχή.

Εύφημο μνεία και μάλιστα διαδικτυακά απέδωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ε. Ράμα σε δυο στρατιώτες για την αυταπάρνησή τους στη μάχη με τις φλόγες που έζωσαν κυριολεκτικά τη γειτονική χώρα. Πρόκειται για τον 20 χρονο Βαγγέλη Λιμαλάρι και την 22 χρονη Ορνέλα Σάμπα. «Είναι οι ήρωες μας, να παλεύουν με τις φωτιές, κάτω απ' αυτές τις ανυπόφορες, κλιματολογικές συνθήκες», έγραψε στο fb ο Εντι Ράμα.