Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

90 χιλιάδες πήγαν κι ήλθαν το Σαββατοκύριακο απ΄ το αεροδρόμιο

ΡΟΔΙΑΚΗ
09 Αυγούστου 2017 / 11:37

ΡΟΔΟΣ. Το Σαββατοκύριακο με τη μεγαλύτερη διακίνηση τουριστών φέτος το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο της Ρόδου ήταν αυτό που πέρασε καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις δύο μέρες ο αριθμός εκείνων που έφτασαν και εκείνων που έφυγαν πλησίασε συνολικά τα 90.000 άτομα.

Ειδικότερα το Σάββατο 5 Αυγούστου έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 22.904 τουρίστες και την Κυριακή 6 Αυγούστου 22.537 τουρίστες έφτασαν δηλαδή συνολικά και τις δύο μέρες 45.441 άτομα. Τις ίδιες μέρες δηλαδή το Σάββατο, αναχώρησαν από τη Ρόδο 22.233 τουρίστες και την Κυριακή 22.177 τουρίστες, με τη συνολική διακίνηση στις αναχωρήσεις να έχει ανέλθει σε 45.355 άτομα.
Δηλαδή το διήμερο που πέρασε διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας 89.796 τουρίστες.
Σημειώνεται ότι και πέρσι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, καταγράφηκε η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού καθώς και τις δύο μέρες είχαν εξυπηρετηθεί από το αεροδρόμιο 572 πτήσεις ( αφίξεις και αναχωρήσεις) ενώ είχαν διακινηθεί συνολικά 89.413 άτομα ( αφίξεις και αναχωρήσεις).
Άρα η κίνηση του πρώτου Σαββατοκύριακου του μήνα, κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ εξίσου αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι η κίνηση και τα επόμενα Σαββατοκύριακα του μήνα.   
Οι πληρότητες των ξενοδοχείων έχουν φτάσει πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα, και τα δωμάτια είναι δυσεύρετα, όμως όπως έχει επισημανθεί αρκετές φορές ευημερούν οι αριθμοί αλλά υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα.
Οι επισκέπτες ξοδεύουν ελάχιστα, και πολλά καταστήματα ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού έχουν χαμηλούς τζίρους, παρά τους εκατοντάδες τουρίστες που περνούν κάθε μέρα από αυτά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας συμπατριώτης μας που διατηρεί τουριστικό κατάστημα στο Φαληράκι, και μάλιστα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, οποίος δήλωσε στη «Ρ» ότι η εικόνα αυτή είναι αποκαρδιωτική και χαρακτηριστική της οικονομικής στάθμης της πλειοψηφίας των τουριστών.
Όπως είπε, η γυναίκα από ένα ζευγάρι τουριστών ζήτησε να αγοράσει από το κατάστημά του… σαγιονάρες, τις οποίες δοκίμασε και της άρεσαν αλλά όταν έμαθε ότι κόστιζαν… 3 ευρώ δεν τις αγόρασε. Επίσης σε άλλη περίπτωση, γονείς με το παιδί τους, πέρασαν από το κατάστημά του και το μικρό αγοράκι είδε ένα παιχνίδι που κόστιζε 2,5 ευρώ.
Παρά το ότι έκλαιγε για να του το αγοράσουν οι γονείς αρνήθηκαν και μάλιστα απομακρύνθηκαν από το κατάστημα αφήνοντάς το πίσω μέχρι που το παιδί αναγκάστηκε να τους ακολουθήσει.
Σε άλλη περίπτωση ενώ συζητούσε με ζευγάρι Άγγλων τουριστών που είχε κλείσει διακοπές για δέκα μέρες στη Ρόδο, και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην πατρίδα του, διαπίστωσε ότι δεν είχε επισκεφτεί κανένα από τα αξιοθέατα του νησιού ούτε καν την παλιά πόλη και τη Λίνδο, και σχεδόν δεν είχε φύγει καθόλου από το ξενοδοχείο του! Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr