Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμπαράσταση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ στους διωκόμενους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ
10 Μαΐου 2017 / 15:15

Καταδικάζει κάθε τιμωρητική πρακτική που επιχειρείται να εφαρμοστεί κατά νέων ανθρώπων που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν.

Για την εξ αναβολής δίκη των πέντε φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα 15 του Μάη η γραμματεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους φοιτητές «οι οποίοι κατηγορούνται για τη συνδικαλιστική και κινηματική δράση που ανέπτυξαν την περίοδο 2011-2013, ειδικότερα για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά αποφάσεων του Πανεπιστημίου.

Ως Γραμματεία της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους φοιτητές και να καταδικάσουμε κάθε τιμωρητική πρακτική που επιχειρείται να εφαρμοστεί κατά νέων ανθρώπων που “τόλμησαν” να διαμαρτυρηθούν, συρόμενοι στα δικαστήρια σε μια άνευ προηγουμένου για τα κερκυραϊκά χρονικά περιπέτεια επί κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι τέτοιες πρακτικές δε συνάδουν με την πανεπιστημιακή δεοντολογία και με το παιδαγωγικό ήθος ακαδημαϊκών δασκάλων, αντιθέτως πρόκειται  ξεκάθαρα για περίπτωση στοχοποίησης πολιτικών αγώνων και περιστολής πολιτικών δικαιωμάτων.

Θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και δηλώνουμε ότι παραμένουμε στο πλευρό των διωκόμενων για την άσκηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων φοιτητών».