Δευτέρα 23.12.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση της Άλκηστις Γεωργίου «Deja vu» στο Παλαιό Φρούριο

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
21 Οκτωβρίου 2024 / 17:24
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Διάρκεια έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, 10:00 - 14:00.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Άλκηστις Γεωργίου παρουσιάζει την έκθεση Déjà vu, μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που εστιάζουν στο θέμα του θανάτου, της μνήμης και της αέναης ροής του χρόνου. Πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο των Φυλακών στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, από τις 20 έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, 10:00 - 14:00. Πληροφορίες και Επικοινωνία: Άλκηστις Γεωργίου, Τηλ.: 6972983325

Η Άλκηστις Γεωργίου, Υποψήφια Διδακτόρισσα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, παρουσιάζει την έκθεση Déjà vu, μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που εστιάζουν στο θέμα του θανάτου, της μνήμης και της αέναης ροής του χρόνου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο των Φυλακών στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, από τις 20 έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, 10:00 - 14:00.
 
Το έργο Déjà vu αποτελείται από δύο εγκαταστάσεις:
 
Déjà vu: Μια εξερεύνηση του ρόλου της φωτογραφίας ως χρονοκάψουλας μνήμης, όπου οι επισκέπτες καλούνται να συνεχίσουν τις ιστορίες νεκρών στιγμών που έχουν παγώσει στο χρόνο.
Ζωντανοί Νεκροί: Μια βιωματική εμπειρία για τον θάνατο, όπου οι θεατές ξαπλώνουν σε μια ξύλινη κατασκευή, ακούγοντας το ηχοτοπίο μιας κηδείας και βιώνοντας την επαφή με την παράδοση της ταφής.
Η έκθεση επιδιώκει να προκαλέσει συναισθήματα και σκέψεις για την προσωρινότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και την αντίφαση μεταξύ της ζωής και του θανάτου. Κάθε έργο δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα στην ατομική και τη συλλογική μνήμη .
 
Βιογραφικό Καλλιτέχνη
 
Η Άλκηστις Γεωργίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το διιδρυματικό μεταπτυχιακό "Δημιουργική γραφή - Σενάριο, Τηλεοπτική γραφή" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΑΠΘ. Η παρούσα έκθεση είναι μέρος της πρακτικής εφαρμογής της διδακτορικής της έρευνας, η οποία εστιάζει στις προσλαμβάνουσες του θανάτου στην τέχνη του κινηματογράφου .
 
Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στη Γαλλία (Inattendu, Les Marais), όπου διερεύνησε τις έννοιες της μνήμης και του τυχαίου μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Τα έργα της συνδυάζουν το προσωπικό βίωμα με την αφηρημένη αναπαράσταση, δημιουργώντας μια σύνδεση ανάμεσα στην εσωτερική εμπειρία και τον εξωτερικό κόσμο.

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.