Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικές Κληρονομιάς - Δράση από την Culturepolis

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
16 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:01
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

29 Σεπτεμβρίου - Η δράση θα γίνει στα ελληνικά. Θα δοθεί προτεραιότητα στη συμμετοχή γονέων και παιδιών. Ώρα έναρξης: 17:30 - Ώρα λήξης: 19:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η CulturePolis συμμετέχει στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», όπου φέτος η θεματική έχει τίτλο: “Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά”.

Με έναν περίπατο ερμηνείας στην Πολιτιστική Διαδρομή που σχεδίασε η ομάδα μας: «Τέχνες, Γράμματα και Πολιτική στην παλιά πόλη της Κέρκυρας», θα ακολουθήσουμε τα ίχνη των Ενετών, των Άγγλων και των Επτανησίων.

Στόχος της δράσης είναι η σύνδεση των αφηγήσεων του παρελθόντος και η δημιουργία νέων δεσμών στο παρόν για τα σημεία ενδιαφέροντος: Θέατρο San Giacomo, Φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος, Ιόνιος Ακαδημία, Θέατρο «Φοίνιξ», Ιόνιος Βουλή, Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η τρισδιάστατη απεικόνιση των σημείων ενδιαφέροντος για την αποτελεσματικότερη παρατήρηση και ερμηνεία τους.

Στο τέλος του περίπατου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες καταγραφής αφηγήσεων και τεκμηρίων αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών μέσα από την παρουσίαση σχετικών έργων της CulturePolis.

Ημερομηνία: 29 Σεπτεμβρίου - Η  δράση θα γίνει στα ελληνικά. Θα δοθεί προτεραιότητα στη συμμετοχή γονέων και παιδιών.

Ώρα έναρξης: 17:30 - Ώρα λήξης: 19:30

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με δήλωση στη φόρμα. Θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα ενημέρωσης για το σημείο εκκίνησης του περιπάτου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/VydxM4TEvwmGBC596

Επικοινωνία Γεωργία Κανελλοπούλου, Τηλ. 695 116 1409

[email protected]

Πληροφορίες για την οργάνωση CulturePolis

Η CulturePolis είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) με έδρα την Κέρκυρα. Από το 2006 οι δραστηριότητές της εστιάζονται στους εξής τομείς:

α) Την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου ως μοχλού κοινωνικής συνοχής και ένταξης με έμφαση στην οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ του ελληνικού και του αραβικού κόσμου. Η πρωτοβουλία αυτή τροφοδοτείται από την εξειδικευμένη δομή που δημιουργήθηκε το 2020 και ονομάζεται Κέντρο Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού - Κ.Ελ.Α.Λ.Π.

β) Την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και τις σχέσεις του με την πολιτιστική κληρονομιά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και την υποστήριξη των επαγγελματιών του Τουρισμού και του Πολιτισμού στις δράσεις τους προς πιο βιώσιμες και ανθεκτικές επιλογές αγοράς.

γ) Την ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων για τον Πολιτιστικό και Δημιουργικό τομέα, στηρίζοντας τους δημιουργικούς επαγγελματίες στην άνοδο του επιπέδου τους σε επιχειρηματικότητα, μάρκετινγκ και ψηφιακή αναβάθμιση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την CulturePolis και τους τομείς δράσης της είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο http://www.culturepolis.org.

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.