Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

12ος Κόρισσος αγώνας δρόμου (14/11) και τουρνουά beach handball

12ος ΚΟΡΙΣΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
11 Σεπτεμβρίου 2024 / 16:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στην καταπληκτική παραλία του Ίσσου στην Νότια Κέρκυρα, που μαζί με την Λίμνη Κορισσίων, τον Χαλικούνα και τα Λαούδια αποτελούν ενιαίο οικοσύστημα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γνωστό είναι πως το Σάββατο 14/11 στις 5μ.μ. στον Ίσσο, θα διεξαχθεί ο 12ος Κόρισσος αγώνας δρόμου, σε μια εκδήλωση για την προστασία της περιοχής, όπου με την «πρωτοβουλία πολιτών ΙσSOS» από τη σύσταση της το 2012 μπόρεσε να αναδείξει την αξία του Ίσσου και των γύρω περιοχών (Χαλικούνα, Λίμνη, Λαούδια ενιαίο οικοσύστημα) και την ανάγκη προστασίας του.

Για 12η φορά θα γίνουν στην περιοχή εκδηλώσεις, ανάμεσά τους αγώνας δρόμου και τουρνουά beach handball.

Φυσική εξέλιξη της «πρωτοβουλίας ΊσSOS» το 2018 να γίνει νομικό πρόσωπο με την ονομασία «Κόρισσος Περιβαλλοντικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος» που του έδωσε δυναμική στη διεκδίκηση των στόχων. Και φέτος εκτός από τον αγώνα δρόμου που θα γίνει σε διάφορες κατηγορίες και όπως κάθε φορά θα έχουμε δεκάδες αθλητές, απλούς ιδιώτες και μαθητές να παίρνουν μέρος, θα γίνει και τουρνουά beach handball, όπως ενημέρωσε το τμήμα Χάντμπολ του Κερκυραϊκού Γ.Σ.

 

Η ανακοίνωση

 

Στο μέρος που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το European Beachhandball Tournament (EBT) το 2009, στην καταπληκτική παραλία του Ίσσου στην Νότια Κέρκυρα, περιοχή που μαζί με την Λίμνη Κορισσίων, τον Χαλικούνα και τα νησάκια Λαούδια αποτελούν ενιαίο οικοσύστημα, σημαντικό για την οικολογική ισορροπία όλου του νησιού, εκεί διοργανώνουμε και φέτος τουρνουά beach handball με ελεύθερες συμμετοχές, είτε σαν ομάδες, είτε μεμονωμένα. Παράλληλη εκδήλωση του 12ου Κόρισσου αγώνα δρόμου στην άμμο, 7 χλμ για μεγάλους και 1200μ για μαθητές Δημ. Σχoλείων...

Σας περιμένουμε με εκπλήξεις και... αναμνηστικά (Κόρισσος- ΚΓΣ)

ΦΩΤΟ@ΚΟΡΙΣΣΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια