Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αρχαία τραγωδία «Ελένη» από τον Ερασιτεχνικό Θίασο Νέων Κυνοπιαστών

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΝΕΩΝ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ
06 Αυγούστου 2024 / 16:02
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Τρίτη 13 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο προαύλιο του Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ» παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι, ο Ερασιτεχνικός Θίασος Νέων Κυνοπιαστών (Ε.Θ.Ν.Κ.).

Η «ΕΛΕΝΗ» προβάλλει το ανήσυχο και καινοτόμο πνεύμα του αρχαίου τραγικού ποιητή, ο οποίος μέσα από το έργο του  καταδικάζει τον πόλεμο χρησιμοποιώντας το είδωλο της Ελένης. Εξυμνεί παράλληλα τη γυναικεία ευστροφία και επινοητικότητα και μέσα από τα πάθη των ηρώων του οδηγεί στη λύτρωση του θεατή από παρόμοια πάθη και την αποκατάσταση της τάξης του δικαίου.

Ο Ερασιτεχνικός Θίασος Νέων Κυνοπιαστών (Ε.Θ.Ν.Κ.) ανέβασε την πρώτη του παράσταση τον Αύγουστο του 2011, μετά από μία αυθόρμητη πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Ευτυχίας Σουρβίνου – Ανυφαντή.

Σκοπός ήταν τα παιδιά του χωριού να περάσουν όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών τους και ν΄ απομακρυνθούν για λίγο από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μέσα από τις πρόβες και την κοινή προσπάθεια, τα παιδιά καλλιέργησαν φιλίες, έμαθαν να συνεργάζονται, ανακάλυψαν νέες δεξιότητες και ταλέντα που δεν γνώριζαν ότι διαθέτουν, απέκτησαν αυτοπεποίθηση «εκθέτοντας» τον εαυτό τους στο κοινό και φυσικά πέρασαν όμορφα. Και μαζί τους διασκέδασαν και γέλασαν και οι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους.

Ο Ε.Θ.Ν.Κ. μέσα από το πλούσιο ρεπερτόριό του (αρχαία κωμωδία «ΟΡΝΙΘΕΣ», «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»), έργα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, δραματοποιημένα έθιμα της Κέρκυρας και γενικότερα λαϊκά δρώμενα κ.αλ.) διδάσκει, διασκεδάζει και προσφέρει μία ακόμη πολιτιστική νότα στο ήδη πλούσιο σε καλλιτεχνική δημιουργία χωριό των Κυνοπιαστών. Ένα χωριό που διαθέτει την Παιδική Χορωδία «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», το Πολυφωνικό Σύνολο «ΓΕΙΤΟΝΙΑ», την Εκκλησιαστική Χορωδία, το εργαστήρι χειροτεχνίας «ΤΕΧΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑ» και φυσικά τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών που αγκαλιάζει και δένει μικρούς και μεγάλους μέσα από τη μουσική προσφέροντας στο κοινό πλούσιο θέαμα. Δεν πρέπει, όμως, να παραλείψουμε και τον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε Αχιλλείων, με έδρα και δυναμική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή των Κυνοπιαστών και όχι μόνο.              

Την Τρίτη 13 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο προαύλιο του Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών,  οι 30 ερασιτέχνες ηθοποιοί του Ε.Θ.Ν.Κ. σας περιμένουν να σας παρασύρουν και να σας προβληματίσουν με το δημιουργικό τους πάθος μέσα από μία επίκαιρη αρχαία τραγωδία. 

Η Ευτυχία Σουρβίνου – Ανυφαντή συντονίζει του δραματικούς ήρωες και η Άννη Πουλημένου επιμελείται τις χορογραφίες του Αρχαίου Χορού.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.