Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραδιά όπερας από την Φιλαρμονική «Μάντζαρος» στο Πάλκο της Πάνω Πλατείας

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
05 Αυγούστου 2024 / 12:30
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Δευτέρα 12 Αυγούστου - Με προσκεκλημένους τον βαρύτονο κ. Δημήτρη Πλατάνια και την σοπράνο κ. Βιολέτα Λούστα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μουσικό σώμα της «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» πραγματοποιεί συναυλία την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00μμ, στο Πάλκο της Άνω Πλατείας.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων για την 308η επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα για την λύση της πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς, την 11η Αυγούστου του 1716.

Η «ΦΕΜ» τιμώντας τη μουσική παράδοση της Κέρκυρας και ιδίως την αγάπη των Κερκυραίων για το λυρικό τραγούδι, πραγματοποιεί φέτος μία «Βραδιά Όπερας», στο χαρακτηριστικό μας Πάλκο, παρουσιάζοντας δυο διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες. Τον πανελληνίως και διεθνώς καταξιωμένο βαρύτονο κ. Δημήτρη Πλατάνια, γνωστό για την βαθιά και εκφραστική φωνή του καθώς και την επιβλητική σκηνική του παρουσία και την επίσης διακεκριμένη σοπράνο κ. Βιολέτα Λούστα, η οποία χαρακτηρίζεται από την καθαρότητα της φωνής της και την εκφραστικότητα της.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιάσει η ηθοποιός κ. Ναταλία Καποδίστρια.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει άριες και αποσπάσματα από τις όπερες «LA TRAVIATA», «IL TROVATORE», «RIGOLETTO», «NABUCCO», «UN BALLO IN MASCHERA, CAVALLERIA RUSTICANA» & «RUSALKA».

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα εκτελεστεί το εμβληματικό, για τη ΦΕΜ, έργο «Αλλαγή Φρουράς», με φετινό σολίστ, το νεαρό τρομπετίστα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» κ. Σπύρο Μαυρόπουλο.

Το μουσικό σώμα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης.

Η «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», σεβόμενη και τη μουσική παράδοση της Κέρκυρας, άλλα και το χώρο τέλεσης της συναυλίας, καλεί τους φιλόμουσους Κερκυραίους να απολαύσουν αυτήν την υπέροχη μουσική και να τιμήσουν την προσφορά δυο εξαίρετων λυρικών καλλιτεχνών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.