Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Ρωμάνου στους Παξούς

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ
02 Αυγούστου 2024 / 11:53

Διάρκεια έκθεσης: 03-31 Αυγούστου 2024,  ώρες επίσκεψης: 20:00 - 23:00

ΠΑΞΟΙ. Το Σάββατο 03 Αυγούστου 2024 εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Ρωμάνου στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παξών.

Ο Βασίλης Ρωμάνος έχει καταγωγή από στους Παξούς. Ως εργαζόμενος στο ελληνικό εμπορικό ναυτικό, ταξιδεύει όλο τον κόσμο κι αποκτά πολλές εικόνες από τα μέρη που επισκέπτεται. Όλες αυτές τις εικόνες σε συνδυασμό με τα συναισθήματα του τις καταγράφει από το 1975 στον καμβά.

Αυτοδίδαχτος ζωγράφος μαθητεύει και παρακολουθεί το έργο πολλών καλλιτεχνών στοιχεία των οποίων παρουσιάζονται μέσα στα έργα του.

Η επιρροή του κυβισμού, στα έργα του, είναι ορατή. Τα έντονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, διακρίνονται αλλά δεν υιοθετούνται πλήρως, ως καπετάνιος τα διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Αγαπάει τη ζωγραφική, τον γεμίζει, τον γαληνεύει όπως η θάλασσα και προσπαθεί όλη αυτή την ικανοποίηση να την αποδώσει και να την προσφέρει στον θεατή. Η κρυμμένη αρμονία, καλύτερη από την προφανή, υπάρχει στα έργα του, τα οποία πλημμυρίζουν από φως και χρώμα.  Έντονο χρώμα που δεν μάχεται με το διπλανό του, στον ίδιο πίνακα.

Στην παρούσα έκθεση τα σπίτια και ο άνθρωπος συνυπάρχουν, συνομιλούν συντροφεύουν! Τα σπίτια γίνονται σύντροφοι, πιστοί, του ανθρώπου και στοργικά τον περιβάλλουν. Μια αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο στοιχείων στον χώρο με τα σπίτια να αποκτούν τη δική τους υπόσταση και τον άνθρωπο να είναι παρατηρητής του χώρου.

Tα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων της έκθεσης θα συμβάλουν στην ανακαίνισης του πρώην σχολείου Μαστοράτικων, Παξών και στη μετατροπή του σε Κέντρο Τεχνών Παξών το οποίο ανοίγει τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2025. Ενός χώρου πολιτισμού που έχει ως σκοπό να εκπαιδεύει, να μορφώνει και να προάγει κάθε μορφή τέχνης. Η συμβολή του Δήμου Παξών και του Βασίλη Ρωμάνου είναι καθοριστική για την υλοποίηση αυτού του οράματος, προσφέροντας μια νέα προοπτική στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 03 Αυγούστου, 20:00

Εκθεσιακός Χώρος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γάϊος Παξοί

Διάρκεια έκθεσης: 03-31 Αυγούστου 2024,  ώρες επίσκεψης: 20:00 - 23:00

Ελβίρα Μεταλληνού, ΕΚΔΟΣΕΙΣ IMAGE