Σάββατο 05.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάφλεξη! Μια γιορτή της Ελληνικής και της Ιρλανδικής Κεραμικής στους Παξούς

PAXOS FESTIVAL
06 Ιουλίου 2024 / 11:53
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Έκθεση 14 Ιουλίου ως 18 Αυγούστου 2024 Παλαιό Σχολείο, Λογγός

ΠΑΞΟΙ. Μετά την έκθεση στον Καθεδρικό Ναό στο Λίσμορ της Ιρλανδίας από το Μάιο ως τον Ιούνιο 2024 ύστερα από πρόσκληση του Ιερέα Πολ Ντρέιπερ, είκοσι κορυφαίοι κεραμίστες από την Ελλάδα και την Ιρλανδία θα εκθέσουν την πρόσφατη δουλειά τους στους Παξούς στα πλαίσια του Θεσμού των Ιρλανδικών Φτερών του 2024. Οι ίδιοι καλλιτέχνες θα εκθέσουν και Κέντρο Τεχνών Courthouse Arts Centre στο Τίναχέλι της Επαρχίας Γουίκλοου τον Ιούλιο του 2024.

Αυτός ο δημιουργικός, δυναμικός διάλογος μεταξύ της σύγχρονης κεραμικής Ελληνικής και Ιρλανδικής τέχνης ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Ιρλανδικής Μουσικής στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παξών «Ιρλανδικά Φτερά 2023» με τίτλο «Ιρλανδική και Ελληνική Κεραμική Τέχνη στους Παξούς» που πραγματοποιήθηκε στο Πρώην Δημοτικό Σχολείο του Λογγού μεταξύ 14 Ιουλίου και 8 Αυγούστου 2023 με την επιμέλεια των Χριστόφορου Μπόικου και Τζέιν Τζέρμιν.

Από το 2017 χάρη στο Θεσμό των Ιρλανδικών Φτερών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κάθριν Μπερντ έχουν έρθει στους Παξούς σημαντικοί Ιρλανδοί σύγχρονοι ποιητές, μουσικοί, συγγραφείς, ζωγράφοι και κεραμίστες δίνοντας την ευκαιρία σε ένα ενθουσιώδες διεθνές κοινό να απολαύσει τα έργα τους ενώ η Ιρλανδή πρέσβης τίμησε με την παρουσία και την στήριξή της τη διοργάνωση κάθε χρονιά.

Η έκθεση αυτή δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο Ελληνικό και διεθνές κοινό να ανακαλύψουν την ποικιλία στη φόρμα, στις υφές, στο χρώμα, στην τεχνική και στην εκφραστικότητα της σύγχρονης Ελληνικής και Ιρλανδικής Κεραμικής Τέχνης.

Συμμετέχουν οι Ιρλανδοί καλλιτέχνες:

Isobel Egan, Sinead Fagan, Jane Jermyn, Ann McBride, Marcus O’Mahony, Eileen Singleton, Kathleen Standen & Bernadette Tuite.

Και οι Έλληνες καλλιτέχνες:Ηλίας Χριστόπουλος, Μίρκα Δραπανιώτου, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Ιφιγένεια Τσίρου, Γιώργος Βαβάτσης.

Ημερομηνίες Έκθεσης:  5 Ιουλίου ως 18 Αυγούστου 2024

Ώρες Λειτουργίας: 20:00 ως 23:00

Επιμελητές: Χριστόφορος Μπόικος (Chris Boïcos Fine Arts, Paris / Paxos), Jane Jermyn.

Πληροφορίες: [email protected] / + 33 686 58 98 09

[email protected] / + 353 87 218 7962

ΦΩΤΟ@PAXOS FESTIBAL (Αριστερά: Jermyn Jane – Pod 2024 Δεξιά: Γιώργος Βαβάτσης- Mineral Diaries#coiling, stoneware, mixed with mineral, colored clay 1240C)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.