Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαμπατίνες ή Λάμπατα – Πού θα γιορτάσετε;

ΛΑΜΠΑΤΙΝΕΣ
21 Ιουνίου 2024 / 14:22
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας όπως και στην πόλη, θα γιορταστούν τα λάμπατα. Λαμπατίνες παραδοσιακές, γεμάτες παιδικά πρόσωπα με κέφι. Φέρτε τα μαγιάτικα στεφάνια σας μαζί με το πιο δυνατό σας χαμόγελο!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ζωντανό παραμένει το έθιμο με τις λαμπατίνες, παραμονή τ΄ Αη Γιαννιού, σε πολλές περιοχές του νησιού. Oι κάτοικοι πολλών χωριών αλλά και πόλεων της Ελλάδας, όπως και στην Κέρκυρα, αναβιώνουν και γιορτάζουν τον Άη Γιάννη τον Κλήδονα ή Λαμπατάρη ή Ριγανά. Η γιορτή αυτή είναι μία από τις πιο μεγάλες καλοκαιρινές γιορτές της Ελληνικής παράδοσης και συνοδεύεται από το παραδοσιακό πέρασμα πάνω από τις φωτιές και το κάψιμο του Μαγιάτικου στεφανιού.

Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας όπως και στην πόλη, θα γιορταστούν τα λάμπατα.  Λαμπατίνες παραδοσιακές, γεμάτες παιδικά πρόσωπα με κέφι. Φέρτε τα μαγιάτικα στεφάνια σας μαζί με το πιο δυνατό σας χαμόγελο! Αναλυτικά:

Στο συντριβάνι της Πλατείας στην Σπιανάδα, την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21:00 από τους Προσκόπους Κέρκυρας

Στο Μαντούκι την Κυριακή 23 Ιουνίου στις20:00 μετά τον Εσπερινό μπροστά από τον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννη Λάζου.

Σάββατο 23 του Αγ'Γιαννιού του Λαμπατάρη και ώρα 9:00 το βράδυ στο Καντούνι της Γρηγ. Μάνου

Στους Λιαπάδες την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:30 στην πλατεία του χωριού από την Κοινότητα Λιαπάδων

Στους Δουκάδες,  την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:00 με ζωντανή μουσική από τους  Φαίακες. Ψητά – Ποτά – Λουκουμάδες. Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δουκάδων

Στο Γιμάρι την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:00 στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γιμαρίου

Στις Λούτσες στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν.  Αγίου  Αθανασίου την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21:00. Σουβλάκια – ποτά

Στον Αλμυρό Περίθειας το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 19:30 στον προαύλιο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού. Γλέντι – χορός – ποτά – αναψυκτικά – σουβλάκια. Με την Ορχήστρα Φαίακες. Διοργάνωση Ενωση Περιθειωτών

Στο Καβαλλούρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου στην πλατεία του χωριού στις 19:00. Σουβλάκια, αναψυκτικά, μπύρα, λουκουμάδες. Τα έσοδα θα διατεθούν για τον μικρό Νικόλα. Ζωντανή μουσική με τους Φαίακες. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλλουρίου.

Στους Καλαφατιώνες την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21:00 στην πλατεία του χωριού (Φόρος). Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαφατιώνων.

Στον Σπαρτύλα στην πλατεία της Παναγίας την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:30 τα λαμπατάρια. Μουσική με DJ,  σουβλάκια και ποτά.

Στην Κορακιάνα έξω από το κατάστημα Crecento την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:00. Σουβλάκια – ποτά. Διοργάνωση Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κορακιάνας ΠΑΟΚ 1945

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.