Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλλιτεχνικό δρώμενο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 20/06

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
19 Ιουνίου 2024 / 14:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Από την καλλιτεχνική κίνηση «Δράσεις Αλληλεγγύης»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο θα παρουσιάσει η καλλιτεχνική κίνηση «Δράσεις Αλληλεγγύης» την Πέμπτη 20/06, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Παλαιάς Πόλης. Συγκεκριμένα η δράση θα πραγματοποιηθεί στα εξής σημεία:

19:30 στην Πόρτα Ριάλα

20:00 στην Ανουτσιάτα

20:30 στην πλακάδα τ΄ Αγιού

Μέλος της ομάδας, έγραψε στην προσωπική σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη δράση:

«1937 – Γκερνίκα: Ο Πικάσο, με το εμβληματικό του αυτό έργο, αποτύπωσε την αγωνία και την κραυγή διαμαρτυρίας των λαών και των προοδευτικών καλλιτεχνών ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο. Έμπνευση αποτέλεσε η αφανισμός της πόλης Γκερνίκα, που βομβαρδίστηκε από γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα, τα οποία υποστήριζαν το φασίστα Φράνκο, για να επικρατήσει η δικτατορία στην Ισπανία.

2024 – Η Γκερνίκα, επίκαιρη όσο ποτέ –σε κάθε γωνιά της γης που συντελούνται εγκλήματα πολέμου– ζωντανεύει με ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, στους δρόμους της πόλης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καλλιτεχνική κίνηση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

ΦΩΤΟ@ FB EUGENIA ZAGOURA

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.