Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση «Αιμοπετάλια» mixed-media performance στην Δημόσια Βιβλιοθήκη

ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ
23 Απριλίου 2024 / 16:45
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

24 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, Αγγλικοί Στρατώνες, Παλαιό Φρούριο, Διάρκεια: 45 λεπτά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα "Αιμοπετάλια" είναι το τρίτο καλλιτεχνικό πρότζεκτ το οποίο ολοκληρώνει τη μεταδιδακτορική έρευνα της Ελένης Κολλιοπούλου, με θέμα την εμβύθινση της υποκειμενικής ενσάρκωσης του χρόνου μέσα από τη σημειογραφία του Butoh. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη σημειογραφία Butoh «Περπάτημα ως καθαρή μέτρηση» στο Butoh-Kaden του Yukio Waguri. Ο Tatsumi Hijikata, (ιδρυτής του Butoh μαζί με τον Kazuo Ohno) έβλεπε το Butoh ως τον χορό ενός ατόμου που καταδικάστηκε σε θάνατο, με άλλα λόγια, το Butoh εκφράζει μια επείγουσα εσωτερική κραυγή για ζωή. Ομοίως, τα Αιμοπετάλια αφηγούνται τα συναισθήματα και τις σκέψεις που είναι εγκλωβισμένες στα σώματα των αιχμαλώτων πολέμου και συνιστούν μια ποιητική αναπαράσταση του μυθιστορήματος του Italo Calvino «Περιμένοντας το θάνατο σε ξενοδοχείο» (1949).

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Ελένη Κολλιοπούλου

Περφόρμανς: Στράτος Παπαδούδης, Ελένη Κολλιοπούλου

Τεχνική υποστήριξη: Θανάσης Επιτήδειος

Διάρκεια: 25 λεπτά περίπου

Ακούγονται τα τραγούδια: "Θυμάμαι" του Κ. Χατζή και "Φοβάμαι" του Β. Παπακωνσταντίνου

Μετά την περφόρμανς θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεατές.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.