Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φθινοπωρινή γιορτή στις Σινιές από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων

ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΙ
18 Οκτωβρίου 2023 / 10:08
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Αγία Βαρβάρα Πόρτας Σινιών, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεπής στο ραντεβού της, η γιορτή των μανιταριών στις Σινιές έρχεται και φέτος να μας προσφέρει μία ξεχωριστή ευκαιρία συνάντησης στην ρομαντική φθινοπωρινή φύση, να προσθέσουμε κάτι ακόμα στις γνώσεις μας για τα μανιτάρια και να ψυχαγωγηθούμε μουσικά και γευστικά σε ένα εξοχικό σκηνικό απλότητας και ξεγνοιασιάς.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών και ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας, ως συνδιοργανωτές, προσκαλούν σε αυτή τη γιορτή όλους τους μικρούς και μεγάλους λάτρες της φύσης και των μανιταριών, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Αγία Βαρβάρα στην Πόρτα Σινιών.

Όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους και στηρίζουν με την εγκυρότητα της γνώσης τους οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας με τον Πρόεδρο τους κο Γιώργο Κωνσταντινίδη και τον Πρόεδρο Μανιταρόφιλων Ηπείρου, Θανάση Ντίνο.

Συνεπείς σε αυτό το ραντεβού θα είναι και οι αντιπροσωπείες των φίλων που έρχονται από την Σερβία, την Κύπρο και την Ιταλία αλλά και από την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία.

Λιγότερο συνεπείς στο ραντεβού τους φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι οι φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες και όπως όλοι γνωρίζουμε η καρποφορία των μανιταριών  συνδέεται άμεσα με τις καλές βροχοπτώσεις.

Η αναφορά στις καιρικές συνθήκες, πέρα από τα μανιτάρια, μας υπενθυμίζει το ζήτημα της αλλαγής του κλίματος και τις καλοκαιρινές πυρκαγιές που εδώ στην Κέρκυρα έκαψαν μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή του Παντοκράτορα φθάνοντας μέχρι τα μονοπάτια που ακολουθούν οι εκπαιδευτικές μας διαδρομές. Κυρίως δε τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών μας παραπέμπουν σε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε προκειμένου να αντιστραφεί η πορεία της κλιματικής αλλαγής και να προστατεύεται το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της φετινής επίσκεψης στις Σινιές ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας εκτιμά ότι έναν έπαινο, ως αναγνώριση του έργου τους αξίζουν οι εθελοντές της περιοχής που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμβάλλοντας καθοριστικά στον περιορισμό της φωτιάς, καταφέρνοντας τελικά να αποτρέψουν την επέκτασή της στις γύρω κατοικημένες περιοχές και σε εκείνες με την πιο πυκνή δασική βλάστηση.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου προβάλλεται στην αφίσα της γιορτής και είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο .Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6974511282 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.