Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση του βιβλίου "Ισορροπία/Équilibre" στη Βίλα Κεφαλομάντουκο

"ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ"
27 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:02

"Αυτό το βιβλίο προέκυψε από μία περιοχή, εκείνην της ποίησης, που επέλεξε το νησί της Κέρκυρας ως τοπολογία, την ελληνική και τη γαλλική γλώσσα ως γεωγραφία των λέξεων, και τους αναζητητές εικόνων για να παίξουν με τις ισορροπίες τους"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκδόσεις Diabase προσκαλούν το φιλότεχνο κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου «ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ / ÉQUILIBRE» των Κατίνας Βλάχου, Βασίλη Πανδή, Συπρίς Κωφίδου, με την φιλική συμμετοχή του Πέτρου Κοσμά στο πιάνο, την Κυριακή 01/10 και ώρα 19.30, στη Βίλα Κεφαλομάντουκο (οδός Σπύρου Ραθ 21β, Κέρκυρα).

Από τον πρόλογο του εκδότη Ιβ Μπεσκόντ:

Ένα νησί, δύο γλώσσες, τρεις ποιητές. Αυτό το βιβλίο προέκυψε από μία περιοχή, εκείνην της ποίησης, που επέλεξε το νησί της Κέρκυρας ως τοπολογία, την ελληνική και τη γαλλική γλώσσα ως γεωγραφία των λέξεων, και τους αναζητητές εικόνων για να παίξουν με τις ισορροπίες τους.

Είναι επίσης η ιστορία μιας συνάντησης δύο ποιητριών, των Κατίνας Βλάχου και Συπρίς Κωφίδου, και ενός ποιητή, του Βασίλη Πανδή, καθώς μοιράζονται την επιθυμία να συνδυάσουν τις ευαισθησίες τους με εκείνην της υλοποίησης ενός δίγλωσσου βιβλίου, όπως θα το έκανε κανείς με ένα μωσαϊκό στο προσωπικό του ιερό άδυτο.