Ημερίδα για το δημογραφικό πρόβλημα: «Επενδύοντας στο αύριο» στην Ιόνιο Βουλή
Προκλήσεις, λύσεις και προοπτικές για την υπογεννητικότητα, την οικογένεια και την κοινωνική συνοχή στην Ιόνιο Βουλή - εισηγητής, ομιλητής ο ιατρός Άγγελος Σπύρου
ΚΕΡΚΥΡΑ. Διάλογο για ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, την υπογεννητικότητα, ανοίγει η Δ.Ε.Ε.Π. Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδιοργάνωση με τον ιατρό και πολιτευτή Ν.Δ., Άγγελο Σπύρου.
Η ημερίδα με τίτλο «Επενδύοντας στο Αύριο: Προκλήσεις – Λύσεις – Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, στις 10:30 το πρωί, στο εμβληματικό κτίριο της Ιονίου Βουλής.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των παραγόντων που συνθέτουν το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την ενίσχυση της οικογένειας, τη στήριξη των νέων ανθρώπων και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, συμπυκνώνοντας το μήνυμα πως «οι άνθρωποι είναι το μέλλον του τόπου μας».
Στην εκδήλωση εισηγητής θα είναι ο ιατρός και πολιτευτής Άγγελος Σπύρου, ενώ θα τοποθετηθούν διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί:
Γεώργιος Δασκαλάκης: Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας – Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής και Μέλος του Scientific Board της UENPS (Union of European Neonatal and Perinatal Societies).
Βύρων Κοτζαμάνης: Ομότιμος Καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (Ι.Δ.Ε.Μ.).
Νικόλαος Κορφιάτης: Καθηγητής Διαχείρισης Δεδομένων του Ιονίου Πανεπιστημίου και Στατιστικός Εμπειρογνώμονας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 και ώρα: 10:30 στην Ιόνιο Βουλή.
Είσοδος: Ελεύθερη για το κοινό
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

