Κυριακή 02.08.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαγευτική βραδιά καντάδας στους Αγίους Δέκα

ΦΩΤΟ@ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ
30 Ιουλίου 2026 / 17:53
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μια γιορτή γεμάτη κερκυραϊκές μελωδίες, παράδοση και μοναδική θέα!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Δέκα σας προσκαλεί στην ετήσια, καθιερωμένη «Βραδιά Καντάδας», το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21:00. Πρόκειται για μια ξεχωριστή μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και παράδοσης, την οποία αγκαλιάζουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ντόπιοι αλλά και επισκέπτες του νησιού.

Η γιορτή θα ξεκινήσει ατμοσφαιρικά, με τους κανταδόρους και τους μουσικούς να πλημμυρίζουν με μελωδίες τα γραφικά σοκάκια του χωριού, για να καταλήξουν στον χώρο του Νικάνδρου. Εκεί, η μουσική και το τραγούδισμα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, συνδυάζοντας τα διαχρονικά επτανησιακά ακούσματα με παράλληλα δρώμενα και μια αξεπέραστη, πανέμορφη θέα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει ο Ιωάννης (Τζιοβάνι) Πετράκης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Το Πολυφωνικό Παραδοσιακό Σχήμα Αγίου Ματθαίου

Το Λύκειον των Ελληνίδων

Το Χορευτικό Ανηλίκων Αγίων Δέκα

Τη μουσική συντροφιά θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:

Ηλίας Αγγελόπουλος (Ακορντεόν)

Ναπολέων Σκολαρίκης (Ακορντεόν)

Ιωάννης Τσουκαλάς (Κιθάρα)

Γεώργιος Ζωχιός (Κιθάρα)

Νικόλαος Πουλής (Μαντολίνο)

Όπως κάθε χρόνο, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βραδιά τρώγοντας και πίνοντας, καθώς στον χώρο θα διατίθενται ψητά σουβλάκια και ποτά.

Εμφανίσεις: 52
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.