Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανηγυρική έναρξη της Παραδοσιακής Συνάντησης «Σινιές 2019» (video-photos)

Σινιές 2019
20 Ιουλίου 2019 / 06:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενα «τσουνάμι» χρωμάτων, ήχων και χορών εξέπληξε τους αμέριμνους περαστικούς, το βράδυ της Παρασκευής, καθώς πλήθος παραδοσιακών συγκροτημάτων εμφανίστηκε στους δρόμους του ιστορικού κέντρου.

Οι σέρβικοι, ουκρανέζικοι, ποντιακοί και βέβαια κερκυραϊκοί ρυθμοί συνεπήραν το κοινό και αιχμαλώτισαν τα βλέμματα. Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών πιστός και φέτος στο ραντεβού με την παράδοση διοργάνωσε την 22η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων "Σινιές 2019", αφιερωμένη αυτή τη φορά στα 100 χρόνια μνήμης από την Γενοκτονία των Ποντίων.

Το Φεστιβάλ άνοιξαν εορταστικά την Πέμπτη18/07, η χορωδία του Συλλόγου Σινιών και Καβαλουρίου στον Άγιο Στέφανο Σινιών, όπου έγινε επίσης μικρή παρέλαση των ξένων χορευτικών.
Την Παρασκευή 19/07 έγινε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πόλης και συνάντηση με τον Δήμαρχο από τις αποστολές των συγκροτημάτων για ανταλλαγή δώρων και καλωσόρισμα των καλεσμένων στην πόλη μας.
Ακολούθησε παρέλαση των συγκροτημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο περιστύλιο των ανακτόρων για την έναρξη του Φεστιβάλ.
Η δεύτερη μέρα της συνάντησης είναι το Σάββατο 20/07 στην Ελαιουργεία Σινιών στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.



Στην φετινή εκδήλωση συμμετέχουν :
1. Folk Dance Ensemble ΄΄ KUD DIOGEN΄΄ (ΣΕΡΒΙΑ)
2. Folk Dance Ensemble "VOYAGE” (ΟΥΚΡΑΝΙΑ )
3. Ένωση Ποντίων Πανοράματος (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
4. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών (ΚΕΡΚΥΡΑ)
5. Χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας (ΚΕΡΚΥΡΑ )
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης (ΚΕΡΚΥΡΑ)
7. Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Χλομού (ΚΕΡΚΥΡΑ )
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Βελονάδων (ΚΕΡΚΥΡΑ)
9. Χορωδία Μορφωτικού - πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών '' Ο Απόλλων ''
10. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλουρίου

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF και έχει την στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Ο μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά για την στήριξή στους χορηγούς επικοινωνίας (Καθημερινή Ενημέρωση, Η Κέρκυρα Σήμερα, Εφημερίδα το Παρασκήνιο, ΕΡΤ-3, Corfu TV, Corfu Land, Start T.V, ΕΡΤ Κέρκυρας, Κύμα FM), επίσης στις κερκυραϊκές (τοπικές και μη) επιχειρήσεις για τις προσφορές τους και τις χορηγίες τους καθώς και τους ακούραστους εθελοντές του Συλλόγου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ