Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβολή και πάλι στο κύπελλο της ΕΠΣΚ

24 Ιανουαρίου 2017 / 21:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 21/12/2016 είχε οριστεί το πρώτο ματς κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιάδα Καρουσάδων και Οδυσσέα Αυλιωτών, ένα πρόβλημα που υπήρξε με την έγκαιρη άφιξη του γιατρού στο γήπεδο, ήταν αιτία να μην γίνει.

Η προκήρυξη αναφέρει μηδενισμό της γηπεδούχου ομάδας, το ματς πάει στην φιλοξενούμενη με 0-3 γκολ κλπ. Βέβαια πάντα υπάρχει ένα παραθυράκι, σε ότι αφορά την μη άφιξη έγκαιρα του γιατρού αγώνα, αφού ένα απρόοπτο γεγονός μπορεί να τον αναγκάσει να καθυστερήσει και αυτό έγινε τότε, με την Ολυμπιάδα να παρουσιάζει σοβαρά στοιχεία που θα έπρεπε η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης να λάβει υπόψη της. Το θέμα είναι ότι 11/1/2017 υπήρχε ο επαναληπτικός που αναβλήθηκε, ορίστηκε να γίνει Τετάρτη 25/1 αλλά και πάλι αναβλήθηκε.
 
Η Ολυμπιάδα
 
Μιλήσαμε αποκλειστικά για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τον πρόεδρο της ομάδας των Καρουσάδων κ. Βασίλη Κληρονόμο για το συγκεκριμένο θέμα. Μας έδωσε τη δική του θέση για τα γεγονότα, θεωρώντας ότι αδικείται η ομάδα του με τις αποφάσεις της Ένωσης, γιατί όταν κλήθηκε στην Πειθαρχική επιτροπή να «απολογηθεί» το σωματείο για την μην έγκαιρη προσέλευση γιατρού και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, από τα άτομα της πειθαρχικής επιτροπής του ζητήθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα ώστε να μπορέσει η επιτροπή να βγάλει μια δίκαιη απόφαση. Μας τόνισε ότι τα προσκόμισε όλα και περίμενε να δικαιωθεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενημερώθηκε από την Ένωση ότι μηδενίζεται η ομάδα του στο συγκεκριμένο ματς, του αφαιρούνται δυο βαθμοί φέτος από το πρωτάθλημα και δυο από το πρωτάθλημα της επομένης περιόδου. Μάλιστα τον προέτρεψαν κάποιοι να πάει στην ΕΠΟ για να δικαιωθεί. 
Φυσικά η Ολυμπιάδα κατέθεσε προσφυγή στην ΕΠΟ για την απόφαση Τρίτη 24/1/2017 και αναμένεται να συζητηθεί πιθανότατα 1/2/2017. Ενημερώθηκε η διοργανώτρια για την προσφυγή και πρόλαβε τα χειρότερα, να γίνει δηλαδή το ματς Τετάρτη 25/1/2017 όπως είχε ορίσει, να έχουμε πιθανή δικαίωση της Ολυμπιάδας από το δευτεροβάθμιο της ΕΠΟ και να γίνουν όλα «μύλος». 
 
Περίεργη κατάσταση
 
Υπάρχουν σε όλα αυτά δυο σοβαρά ζητήματα. Το ένα είναι πως μετά από 35 μέρες από την ημερομηνία του α΄ ματς, δεν έχει γίνει και δεν ξέρουμε πότε θα γίνει ο επαναληπτικός. Το δεύτερο ζήτημα και πολύ πιο σοβαρό είναι πως με δικαίωση της Ολυμπιάδα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου στη συνέχεια για να προλάβουν τις ημερομηνίες εδώ στην Ένωση ώστε ο τελικός να γίνει πριν 18/3 οπότε θα πρέπει να γνωρίζει η ΕΠΟ τον κυπελλούχο Κέρκυρας που θα πάρει στη συνέχεια μέρος στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος. Και αυτό γιατί θα διεκδικήσει ο κυπελλούχος Κέρκυρας το κύπελλο Ελλάδος ερασιτεχνών που ο νικητής αυτόματα κερδίζει την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική και δεν μπορεί να του στερήσει κανείς αυτό το όνειρο επειδή άργησε πάρα πολύ και χαρακτηριστικά η Ένωση να προχωρήσει σε αποφάσεις σε ότι αφορά το ματς που δεν έγινε. 
Είναι μια κατάσταση πολύ περίεργη, μια κατάσταση που αν τραβήξει δικαστικά και δεν έχουμε κυπελλούχο στη σωστή ημερομηνία, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις από την ομάδα που θα μείνει εκτός διεκδίκησης. Ένας λάθος κατά την δική μας άποψη, που έγινε και πριν τέσσερα χρόνια, όταν υπήρχε εκκρεμότητα σε ματς της ημιτελικής φάσης ανάμεσα σε Όλυμπο και ΑΟ Παξών, η καθυστέρηση της Ένωσης τότε στοίχισε στον Όλυμπο, που πήρε μεν το κύπελλο, όμως δεν πήρε μέρος σαν κυπελλούχος Κέρκυρας στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος για να διεκδικήσει το τρόπαιο από τις κυπελλούχους ομάδες των άλλων ενώσεων τότε. Ένα τρόπαιο που έχει κατακτήσει από όλη την Δυτική Ελλάδα η Βολίδα το 2009, ενώ στον τελικό του θεσμού έχει πάρει μέρος και δυο φορές ο ΑΟ Κέρκυρα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια