Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγροτικά μπλόκα και στους δρόμους της Ηπείρου

24 Ιανουαρίου 2017 / 19:08

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Ξεκίνησαν τα πρώτα μπλόκα των αγροτών σε κομβικά σημεία και εθνικές οδούς της χώρας, με την Ήπειρο να μπαίνει στον «χορό» των κινητοποιήσεων με τους αγρότες της Άρτας.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο ιστορικό γεφύρι και μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης, έκλεισαν τα δύο ρεύματα στην έξοδο της Ιόνιας οδού, στη θέση Άγιος Δημήτριος.Η Τροχαία προχώρησε αμέσως σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε παρακαμπτήριους δρόμους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Βαγγέλης Μπέστας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το κλείσιμο του δρόμου είναι «επ΄ αόριστον» και πως το μπλόκο συμμετέχει στην πανελλαδική επιτροπή με την οποία βρίσκεται σε συντονισμό.Επίσης, νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.
Μπλόκο στήθηκε και στον Λούρο, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας Σπύρο Κλινάκη να επισημαίνει πως οι αγρότες «οργανώνονται για να μείνουν». Το μπλόκο είναι σε συντονισμό με το Πανελλαδικό των 68 μπλόκων που συστάθηκε πέρυσι και, σύμφωνα με τον κ. Κλινάκη, οι αγρότες ζητούν «να παραμείνουν στην δουλειά και τα χωράφια τους με αξιοπρέπεια». Στα Γιάννενα, οι αποφάσεις για συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα, καθώς στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο στο Ροδοτόπι, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού και Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας.